BURPEES – HVORFOR JEG ELSKER DE OG TRE ENKLE ØKTER

Burpees er en real elsk hat øvelse. Her trener du både eksplosivitet, styrke og utholdenhet. Når du gjør burpees jobber du med hele kroppen og du får raskt opp pulsen. Jeg har helt nylig begynt å gjøre burpees og jeg innså fort at dette er en øvelse jeg elsker. Jeg er fortsatt ingen burpee-proff, men det kommer seg. Akkurat nå får jeg riktignok ikke gjort burpees, grunnet kneet mitt og at jeg ikke skal belaste det, men så fort jeg er tilbake , skal jeg bli skikkelig god på burpees! 

Slik gjør du burpees

Start stående. Bøy eller hopp ned og sett hendene i gulvet, slik at du står i plankeposisjon, senk kroppen ned, som om du tar en push up. Press deg opp igjen til plankeposisjon. Hopp fremover med bena slik at føttene dine nærmer seg hendene dine. Reis opp overkroppen og hopp opp, og klapp med hende bak eller over hodet.

Når jeg først begynte å gjøre burpees, som egentlig bare er noen uker siden, så tenkte jeg veldig på teknikken. Nå har jeg skjønt at det ikke er så nøye. Hopp raskt ned, ta en push ups ned til gulvet, og hopp opp igjen.  Stopper du på hver bevegelse, noe jeg gjorde, mister du flyten og farten. Da blir øvelsen så mye vanskeligere. Ikke overtenk men bare gjør.

Tre enkle økter med burpees
Disse kan gjøres hjemme, ute, som en rask en når du er på ferie eller på treningssenteret. God trening!

⋄ 6 push ups, 6 sit ups, 6 air squat og 6 burpees. Gjenta 6 ganger. 

⋄ Løp 200 meter, gjør 10 brupees. Gjenta. Sett timeren på 8 minutter og gjør så mange runder som mulig på 8 minutter. 

⋄ 20 burpees, 20 air squat, 20 push ups, 20 v- ups, 15 burpees, 15 air squat, 15 push ups, 15 v- up, 10 burpees, 10 air squat, 10 push ups, 10 v- ups, 5 burpees, 5 air squat, 5 push ups, 5 v- up. Gjør alt rett etter hverandre på kortest mulig tid.

 

Kristine  ♥

6 kommentarer

Siste innlegg