CHILI CON CARNE MED OSTECHIPS – SUNT OG GODT PÅ 15 MINUTTER

Chili con carne er en klassiker jeg aldri går lei. Spesielt på vinterstid. Det er noe med denne varmende gryten som passer perfekt når det er kaldt ute. At retten i tillegg er sunn og rask, gjør chili con carne til supermat! Det tok meg kun 15 minutter å slenge sammen denne middagen. Ja, på et lite kvarter hadde jeg en sunn og god chili con carne som jeg serverte med deilige lompechips. 


Chili con carne med ostecips– sunt og godt på 15 minutter

Chili con carne
Til 2 -3 porsjoner

1 pakke karbonadedeig
1 løk
2 hvitløksfedd
1/2 chili, smak deg gjerne til
1 paprika
2 stenger stangselleri
Krydder: 1 ts paprika, 1 ts cummin, 1/2 ts kanel, 1/2 ts salt, 1/2 ts pepper
1 boks hakkede tomater
4 ss tomatpure
1 buljongterning
0,5 dl vann
1 boks kidneybønner
1 boks maiskorn

Hakk løk. Finhakk hvitløk og chili. Del paprika i terninger og stangselleri i skiver. 
Ha grønnsakene i en kjele og stek dem raskt i litt olje. Ha i krydderne og stek litt til. Ha så i karbonadedeigen og stek til den har fått en lett farge.
Tilsett hakkede tomater, tomatpure, vann buljongterningen. Kok opp å la det koke i 4 -5 minutter.
Tilsett bønner og maiskorn det siste minuttet.
Server.

Ostechips
Ønsket mengde lomper, jeg brukte 8 stykker
Ca 1 ts smørost, rømme eller philadephia per lompe
Ønsket mengde ost, jeg brukte ca 100 g Jarlsberg
Salt og pepper

Legg lompene utover en ovnsrist. Smør på smørost, rømme eller lignende. Strø osten over og ha på salt og pepper.
Stek på nederste rille i ovnen på 200 grader i 8 -12 minutter. Lompechipsen skal bli sprø og osten skal smelte.
Følg med underveis slik at bitene ikke svir seg. 
Avkjøl på rist.
Del så i rektangler.  

Lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang. Da har du til lunsj eller middag i flere dager. Chili con carne smaker om mulig enda bedre dagen etterpå, når smakene har satt seg mer. I tillegg er gryten super god i matboksen.
Håper det faller i smak og fortsatt god onsdag.

 

Kristine ♥

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg