DAGENS LIGHT WEIGHT TRENINGSØKT – MUSKELKONTAKT OG BEVEGELSESBANE

                                                                                                                                                                                           Inneholder add-linker

I ettermiddag hadde jeg ingen planer om å ta meg en treningsøkt. Siden været er såpass bra, ville jeg heller være i skogen et par timer. Men den planen endret seg da en venninne ringte. Hun ville så gjerne trene en styrkeøkt sammen. Jeg kunne jo ikke si nei til det! Ettersom jeg var så innstilt på sol og natur, valgte vi å ta en kaffe – koffeinfri for min del, og en proteinbar i solen før vi gikk inn å trente. Da ble det litt av begge deler. Litt sol og litt trening.

Jeg har på meg ombre tights, performance singlett, mesh bh, adidas sko og har selvfølgelig en Nocco i hånden. Avhengigheten lenge leve! Neida….eller, joa. Jeg er nok litt avhengig av Nocco altså.

Jeg var ikke motivert for styrketrening, verken fysisk eller psykisk. Derfor tok jeg meg en light weight treningsøkt. På de dagene hvor kroppen og / eller hodet ikke henger med, synes jeg det ofte fungerer veldig bra å ta en slik light weight økt. Da velger jeg ut et lite antall øvelser, stort sett lettere isolasjonsøvelser, og så gjør jeg disse med lettere vekter og et moderat reptisjonsantall på mellom 8 -15 repetisjoner. Da har jeg ekstra fokus på muskelkontakt og bevegelsesbane. Det vil si at jeg fokuserer ekstra mye på hvordan jeg beveger kroppen, at teknikken er helt riktig og at jeg bruker de musklene jeg skal bruke. Ta for eksempel en knebøy. Da gjør jeg øvelsen rolig og kontrollert, teller til to på vei ned og to på vei opp, passer på at knærne peker utover, at knærne er over tærne, at jeg stabiliserer magemuskulaturen og holder brystet opp, at jeg bruker bakside lår og rumpe, og at jeg skyver fra med helene. I motsetning på å fokusere på å løfte tungt og å få opp vekten, fokuserer jeg heller på at alt skal være hundre prosent riktig.

Dagens light weight økt så slik ut
Utfall med stang, annen hver fot
3 sett x 10 repetisjoner
supersett med
Knebøy med kettbell
3 sett 15 repetisjoner
Omvendt roing
3 sett x 10 repetisjoner
supersett med
Enarms roing med kettbell
3 sett x 15 repetisjoner
Sidehev
2 sett x 12repetisjoner

Selv om det var med lette vekter, kjenner jeg det virkelig i muskulaturen. Når øvelsen og repetisjonene gjøres langsomt og jeg virkelig tenker igjennom det jeg gjør, er det som om musklene jobber på en annen måte, og muskulaturen blir rett og slett ekstra sliten. Jeg anbefaler deg å teste en slik light weight treningsøkt med full fokus på muskelkontakt og bevegelsesbane om du ikke allerede trener slik av og til. God trening!

 

Kristine  ♥

2 kommentarer
    1. Aldri prøvd sånn type trening. Skal teste. Er sikkert smart for teknikk og muskeler 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg