DAGENS STYRKEØKT OG FACE PULL

Dagens overkroppsøkt var ikke av den tyngste typen. Derimot var det en økt med fokus på god kontakt og god utførelse. Jeg synes ofte det er vel så bra for å få trent muskulaturen godt. Jeg driver med litt alternativ trening for tiden, hvor det blir lettere vekter og heller flere repetisjoner, og fokus på maksimal kontakt. Foreløpig synes jeg det fungerer overraskende bra, selv om jeg skal ærlig innrømme at jeg savner å løfte skikkelig tungt! Spesielt øvelser som ordentlig tunge knebøy, markløft og chins, savner jeg. Men, sånn er det. Jeg får tidsnok gjøre disse igjen. Nå skal kroppen leges først.

På mandag trente jeg en fullkroppsøkt. I dag ble det derfor en overkroppsøkt. Imorgen tar jeg en benøkt, og så håper jeg på en fullkroppsøkt i løpet av helgen. Det blir en bra treningsuke.

Dagens treningsøkt så slik ut
– Pull ups
4 sett * 5 repetisjoner
– Sittende roing
3 sett * 8 repetisjoner
– Benkpress apparat
3 sett * 8 repetisjoner
– Bakside skulder i kabel
3 sett * 10 repetisjoner

– Face pull
2 sett * 12 repetisjoner

Face pulls er en god øvelse som trener bakside skuldre, samt utadrotasjon i skuldrene. Det er også en fin øvelse for å bedre holdning. Veldig mange i dagens samfunn sliter med fremtrukne skuldre og / eller innadroterte overarmer, jeg innkludert. Da er face pull en god øvelse å ha i programmet for å styrke opp kroppsholdning og skuldermuskuatur.

Slik gjør du face pull
Ta tak i tauet som er festet i kabelapparatet. Start med skuldrene fremoverrotert. Dra så tauet tilbake. Start bevegelsen i skulderbladene. Roter skuldrene utover og la albuene gli bakover. Før hendene dine bakover til de er omtrent ved ørene dine. Hold her et lite sekund. Før så tauet tilbake igjen. Gjenta.

 

Kristine ♥

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg