DÅRLIG SELVBILDE

I går hadde jeg en dårlig dag når det komme til mitt eget selvbildet. Som dere vet, har jeg nylig fått påvist hashimoto, som er en autoimmun sykdom. Så fikk jeg cøliaki. Jeg har også høye antistoffer, såkalt anti-TPO verdier, og disse er det viktig å få ned for å ikke få ringvirkninger eller problemer med andre deler av kroppen. Med dette har jeg måtte gjøre livsstilsendringer og også endringer i mitt kosthold. Jeg er fortsatt i prøve og feile -fasen, med god hjelp fra fagkyndige, men jeg er på riktig vei. Disse endringene gjør at kroppen min endrer seg. I går hadde jeg en slik dag hvor jeg følte at jeg bare så tynn og spinkel ut. Jeg følte meg liten og svak.Dette førte meg inn i en negativ spiral. Plutselig ble alt med koppen min galt! 

Jeg er såpass “heldig” og har hatt veldig dårlig selvfølelse i mine yngre dager. Dermed har jeg øvd og jobbet mye for å komme meg ut av dette. Når jeg merket at disse tankene begynte å ta overhånd, hadde jeg en flere knep som jeg tok i bruk. Jeg startet med en alvorsprat med meg selv.

Når det kommer til negative tanker om deg selv, enten det omhandler utseende eller hvordan du er som person, er det viktig å huske at følelsene dine er midlertidig. Slik er det også med tankene dine. Om du tenker nå ‘herregud så tjukk jeg er’, så er den tanken mest sannsynligvis borte om en times tid. Da tenker du på hva du skal ha til middag eller om du husket å låse døren i dag morges. Vi har tusenvis av tanker hver dag! Det er også viktig å ikke dyrke disse negative tankene når de oppstår. Godta den eller de følelsene eller tankene du sitter med, men ikke gi etter for dem. Ikke fortsett å grave og tanke ytterligere på disse tankene. Da vil bare de negative tanken eller følelsen ta enda mer plass. 

Negative tanker om kroppen din, vil alltid komme. Det er hva du velger å gjøre med disse tankene og hvor mye energi du bruker på dem, som har betydning.

 

Kristine ♥

5 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg