DEFICIT MARKLØFT

Deficit markløft eller deficit deadlift – vi har ikke et godt norskt ord for dette, forhøyet markløft kanskje? Jeg velger å kalle det deficit markløft i hvert fall. Dette er en øvelse jeg har fått mer og mer øynene opp for.  

Markløft er en øvelse de aller fleste har hørt om. Dette er kanskje den beste baseøvelsen! Her får du virkelig trent hele kroppen, både underkropp og overkropp. Selv skal jeg innrømme at jeg har vært dårlig til å trene markløft det siste halve året. Nå den siste måneden har jeg begynt å innføre markløft igjen. Jeg kom rett og slett til et punkt hvor jeg bare bestemte meg for at nå måtte jeg ta markløften tilbake! Da startet jeg med deficit markløft.

Til mine online coaching kunder bytter jeg ofte ut vanlig konversiel markløft med deficit markløft om de har stagnert på markløft en stund og ikke blir sterkere. Etter en måned med deficit markløft, enten som ekstra øvelse i tillegg til vanlig markløft, eller å bytte ut vanlig markløft med deficit markløft, blir de alltid plutselig mye sterkere i den originale markløftøvelsen.

Når du gjør deficit markløft, gjør du markløft fra en forhøyet posisjon. For eksempel at du gjør markløft på en tykk vektplate, slik som jeg gjør, eller en lav stepp-kasse. Ved å trene på denne måten, blir du sterkere i den innledende fasen av løftet og du får økt styrke gjennom hele bevegelsesbanen. Jeg synes også øvelsen trener mer rumpe, når jeg gjør den på denne måten.
Du vil oppleve at øvelsen blir tyngre når du løfter fra en forhøyet posisjon. I deficit markløft må du altså redusere vekten i forhold til vanlig markløft. 

Står du fast i markløften din, eller bare vil variere litt, test deficit markløft i en måned eller to og gå så tilbake til vanlig markløft. For min del blir jeg stadig sjokkert over hvor sterk jeg eller mine online pt -kunder er blitt etter en periode med deficit markløft. Kjør på!

 

Kristine ♥

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg