DEILIG, FYLDIG GRESSKARSUPPE ELLER GULROTSUPPE

For et par uker siden bestilte jeg gresskar da jeg handlet på Rekoringen. Jeg handler stort sett kjøtt og egg der, og da pleier jeg også ta med økologiske grønnsaker i sesong. Denne gangen skrøt de av gresskarene, så jeg måtte bestille et. Da fikk jeg et gigantisk gresskar som veide hele seks kilo! En del av gresskaret ovnsbakte jeg og har hatt i salater og lignende, noe har jeg laget til gresskarmos for å ha i bakst og lignende, mens i dag laget jeg suppe av restene som var igjen. Gresskarsuppe er så godt. Også synes jeg fargen er til å bli glad av!

Jeg hadde litt chili, hvitløk og sitron i suppen. Det gir en frisk og god smak. I tillegg bruke jeg ekstra mye gresskar for å få en deilig og fyldig suppe.
Har du ikke gresskar, kan du bytte ut gresskaret med gulrot. Søtpotet tror jeg også vil fungere.

Deilig og fyldig gresskarsuppe eller gulrotsuppe
Til 3 -4 personer

1 til 1,5 kg gresskar, eventuelt gulrot
1 løk
1 cm chili
1 hvitløksfedd
1 liter utblandet kraft*
1 dl creme fraiche, eventuelt kokosmelk
2 ss soya saus, kan sløyfes
1 sitron
Salt og pepper

Del gresskar i biter. Hakk løk. Finhakk hvitløk og chili. 
Ha alt i en kjele. 
Tilsett kraft. Kok opp og la koke i 5 -10 minutter til gresskaret er møre. 
Mos med en stavmikser.
Ha i limesaft og creme fraiche. Smak til med salt og pepper. 

*Av kraft vil jeg anbefale Jacobs utvalgte kraft om du kjøper ferdig. 1 boks på 250 ml, holder da til denne suppen. Eventuelt kan du bruke 1 liter vann med 2 buljongterninger.

Jeg toppet med masse godt som jeg hadde tilgjengelig, edamamebønner, granateplekjerner, spirer, hempfrø og kokoschips. Det gjorde at suppen så ut som et realt festmåltid. Jeg synes forøvrig at det omtrent smakte som et festmåltid også. Så kremet og deilig!

Denne suppen er perfekt og varmende på grå vinterdager slik som i dag. God middag og god tirsdag, dere.

 

Kristine ♥

4 kommentarer
    1. Nam, så digg ut! Perfekt timing da jeg også kjøpte et ekstra gresskar på Halloween som jeg kutta opp og heiv i fryseren. Denne må prøves 😉

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg