DEILIG MIDDAGSPAI MED KIKERTBUNN

I går fikk jeg middagsbesøk og ville gjøre litt ekstra stas ut av middagen. Jeg bestemte meg for å lage pai. Jeg har nemlig lenge hatt lyst til å prøve å lage pai med bunn av kikerter. For noen måneder siden kom jeg over en oppskrift på instagram hvor personen hadde gjort nettopp dette, laget paideig av kikerter, og det vekket interessen min. Jeg er et litt sosete menneske, og oppskriftsinspirasjon gikk fort i glemmeboken. I dag derimot kom jeg brått på den igjen. Og resultatet ble knall bra!

Jeg er ordentlig positivt overrasket over hvor bra det ble. Deigen var både enkelt å lage, det tar ikke mer enn et par minutter og den er lett å jobbe med. Den ferdigstekte bunnen av kikerter smakte kjempe godt og gav en god konsistens, sprø i skorpen og myk inni. Det her skal jeg lage igjen!

Som fyll i min pai har jeg brukt brokkoli, tomat, egg og ost. Dette er veldig godt sammen. Du kan selvfølgelig fylle paien med mye annet godt også. Her er det bare fantasien som setter grenser.

Deilig og sunn pai med bunn av kikerter
1 rund form

Paisbunn av kikerter
2 boks ferdigkokte kikerter
5 ss havremel eller annet mel
2 ss smeltet smør eller kokosolje
1 ts bakepulver
1/2 ts salt

Hell av vannet på kikertene. Ha de så i en bolle sammen med resten av ingrediensene.
Mos deigen sammen med en stavmikser.
Eventuelt kan du også bruke en foodprosessor, blender eller lignende.
Trykk deigen ut i en form. Jeg tok litt kaldt vann på fingrene mine og trykket ut deigen med fingrene.
Stek på 200 grader i 15 -20 minutter.

Paifyll
1/2 brokkoli
1 håndfull cherrytomater
1/2 rødlk

6 egg
Krydder: 1/2 ts salt, 1/3 ts pepper, 1/3 ts løkpulver
100 g kokoskrem, yoghurt naturell, eventuelt kesam eller lignende
ca 50 g revet parmesan

Del brokkolien i biter, løk i båter og cherrytomater i to. Ha grønnsakene over i den ferdigstekte paibunnen.
Visp egg sammen med kokoskrem / yoghurt og krydder.
Hell over i paiformen.
Topp med revet ost.
Stek på 220 grader i 30 -35 minutter.
Server.

Så godt altså. Pai med bunn av kikerter kommer desidert til å bli en favoritt fremover. Ikke bare smaker den godt, bunnen er også veldig fiber og proteinrik. Denne må du teste!
Tagg meg da gjerne på instagram, @kristine_aure. Det er så moro å se at oppskriftene blir brukt. God middag og riktig god fredag!

 

Kristine ♥ 

6 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg