DERFOR BØR DU LOGGFØRE TRENINGEN DIN

Logger du treningen din? Det er noe jeg mener alle burde gjøre. Jeg kan ikke skryte på meg at jeg logger treningen min selv. For øyeblikket trener jeg for gledens del, ikke for prestasjon. Så fort jeg ønsker å få mer progresjon i treningen min igjen, begynner jeg med en gang med loggføring. I løpet av et år varierer jeg om jeg vil trene kun for glede eller om jeg vil trene etter et spesifikt mål. Når jeg har et mål, loggfører jeg alltid treningen min. 

Hovedårsaken til at du burde logge treningen din er for å få en oversikt og på den måten få bedre fremgang. Skal du ha fremgang, må du øke belastningen over tid. Dette kan gjøres på flere måter, som ved å løfte tyngre vekter, ta flere repetisjoner eller gjøre flere sett. Du kan altså ikke løfte det samme fra måned til måned og forvente fremgang. Det samme gjelder andre former for trening, som for eksempel løping. Du kan ikke løpe den samme strekingen til samme tid og forvente at du blir raskere. Skal kroppen din bli bedre, må du altså ha en form for progressiv overbelastning. Det er vanskelig å få til om du ikke logger treningen.

Ved å loggføre treningen din blir det mye enklere å legge inn progresjon. Da skriver du ned belastningen du har brukt, altså vektene du har trent med, og antall repetisjoner og sett. Når du da neste uke er på trening, kan du se hvilken vekt du løftet forrige uke og forsøke å øke belastningen. Da enten ved å øke vektene, repetisjonene eller settene. Nå kan du riktignok ikke forvente å øke belastingen hver eneste uke, men over et gitt tidsrom, for eksempel en måned, burde du ha noen form for progresjon.

I de periodene jeg loggfører treningen min, bruker et exel-ark for å loggføre treningen min. Det er også det jeg bruker med mine online coaching kunder. Da går jeg inn hver uke og ser på treningsøktene og gjør så notater på hvor og hvordan en skal øke. Du kan også bruke pen og papir eller diverse apper som ‘strong’.

Loggfører du treningen din? Om du ikke gjør det, håper jeg du begynner med det nå!

 

Kristine  ♥

6 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg