DET BESTE PÅSKELAMMET

Hei og god søndag. Har du startet påskeferien? Jeg har vanlig arbeidsuke frem til og med onsdag. Men så tar jeg en velfortjent lang og god påskehelg. I går inviterte jeg på påskelam. Fantastisk god mat med godt selskap. En magisk kveld rett og slett!

Lam hører påsken med. Jeg virkelig elsker lam. Og da mener jeg alt med lam, smaken, konsistensen, lammelår, lammestek, det deilige tilbehøret, den gode sausen og (forhåpentligvis) det gode som er i glasset.

I går laget jeg påskelam i form av lammestek med deilige rotgrønnsaker og poteter. Jeg laget en langtisstekt variant. Da er du garantert saftig resultatet. Jeg tørr påstå at dette er det beste påskelammet. Resultatet er så saftig og godt! Ikke minst, du setter bare lammet i ovnen og så lager det seg selv mens du kan gjøre helt annet. Og vips har du et fantastisk festmåltid som vil imponere. Når du skal langtidssteke lam, bruker du lav temperatur. Her er det litt sånn at jo lenger tid du har og jo lavere temperatur du har, jo bedre blir det. Jeg lot lamme stå på 70 grader. Da satte jeg det inn på morgenen og det ble ferdig utover ettermiddagen. Det tok omtrent 7 timer for et lammelår på 2 kg. Det er også viktig at du lar lammet hvile etter at det kommer ut av ovnen. Da holder det seg saftigst. Har du ikke så god tid, kan du steke lammet på høyere temperatur. Bruk et steketermometer og ta ut lammet når det når 65 grader.

Det beste påskelammet

Lammelår eller lammestek
Salt og pepper
Rosmarin
Grønnsaker, jeg har brukt gulrot, sellerirot, rosenkål, rødløk, neper og gul løk
Potet, jeg har brukt både vanlig hvit og søtpotet
1 hvitløk
1 -2 dl vann
Parmesan, valgfritt

Kutt grønnsakene i biter og legg de utover en bakplate. Ha over salt.
Skjær små lommer i lammelåret ved å bruke en liten kniv. Stikk et hvitløksfedd ned i hver lomme.
Legg lammet over grønnsakene. Gi lammet godt inn med salt, pepper og rosmarin.
Bruk gjerne frisk rosmarin og grønnsakene og lammet.
Hell på litt vann slik at det så vidt dekker bunnen.
Stek lammet til steketermometeret viser 65 grader. Dette vil avhengig av temperaturen du har ovnen på. Som nevnt over anbefaler jeg lav temperatur om du har tid til det.
Ta lammet vekk fra bakplaten når det er ferdigstekt og dekk med aluminiumsfolie.
Strø parmesan over grønnsakene og øk temperaturen på stekeovnen til 225 grader. Stek grønnsakene i ytterligere 10 minutter. Da lar du lammelåret hvile på kjøkkenbenken under aluminiumsfolie i mellomtiden.
Når grønnsakene er klare, skjærer du lammet i skiver.
Server.

Der har du virkelig et festmåltid uten like som vil falle i smak hos de aller fleste. Inviter noen du er glad i på en god middag. Det vil glede både deg og dem. Jeg hadde i hvert fall en super hyggelig kveld hvor jeg både nøt fantastisk god mat og veldig godt selskap. Slike kvelder lever jeg lenge på og det gir meg mye energi og glede!

 

Kristine ♥

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg