DETTE GJØR JEG HVER DAG

Jeg tørr påstå at jeg er et ganske sunt menneske. Hva som menest med sunt, er det naturligvis mange meninger om. For min del betyr det faktum at jeg er et sunt menneske at jeg føler meg bra; har godt med energi, god konsentrasjon, yter godt, stabilt og godt humør, kjenner meg sterk og har en velfungerende kropp og fordøyelse. Med årene har jeg fått gode rutiner som gjør det enkelt for meg å leve sunt og å ta vare på meg selv fysisk og psykisk. Jeg har flere rutiner og ritualer som jeg gjør hver  eneste dag på autopilot. Kanskje du kan inkorporere noen av disse i din hverdag for å bli en litt bedre deg?

Dette gjør jeg hver dag⋄ SoverSøvn er kjempe viktig for oss. Jeg forsøker, så godt det lar seg gjøre (det er ikke alltid like lett når man jobber turnus eller har et sosialt liv), å få minimum åtte timer søvn. Forsøk å ha gode søvnrutiner hvor du legger deg  og står opp til nok så faste tider. Og ha det mørkt og kaldt på soverommet. For lite søvn gjør oss trøtte, vi blir lettere sinte og vi blir mer sultne.⋄ VannJeg starter alltid dagen med et stort glass vann. Etter en god natts søvn trenger kroppen påfyll av vann for å hydreres. Det å starte dagen med et glass vann gjør også at jeg føler at jeg gjør noe bra for kroppen min og meg selv.⋄ KaffeMorgenkaffen må jeg ha! Det å drikke en kopp kaffe på morgenkvisten er faktisk ganske så sunt. Kaffe inneholder antioksidanter, og flere studier viser at de som drikker kaffe har mindre forekomst av livsstilsykdommer som for eksempel hjerte- karsykdommer. Nyt morgenkaffen din!⋄ Spiser egg til lunsjEgg er en av mine favorittmatvarer. Egg inneholder alle de essensielle aminosyrene, noe som gjør det til et fullverdig proteinmåltid, samtidig som det inneholder sunt fett. Ikke minst inneholder egg alle vitaminer vi trenger utenom vitamin C, samt en rekke mineraler. Egg er super mat! Jeg har så og si alltid egg i salaten min til lunsj, eventuelt lomper eller knekkebrød med stekte eller kokte egg.⋄ Tar meg en strekkI løpet av arbeidsdagen, tar jeg meg alltid en strekk. Uansett om jeg har hjemmekontor hvor jeg jobber med mine online pt-kunder eller om jeg er på jobb som sykepleier, bruker jeg alltid et par minutter i løpet av dagen til å reise meg opp, strekke på ryggen og armene og ta et par dype pust.⋄ GrønnsakerJeg spiser grønnsaker til hvert måltid. Det er en vane. For meg er det helt naturlig å ta et par gulrøtter til havregrøten eller kanskje på en paprika som “forrett” om jeg spiser et måltid uten grønnsaker. Forsøk alltid å ha noen skiver med agurk eller tomat på brødskivene og la alle middagsretter ha en god dose grønt som tilbehør. Grønnsaker inneholder godt med fiber, vitaminer og mineraler, samtidig som det metter.

⋄ SmilerFør jeg pusser tennene på morgenen, smiler jeg bredt til meg selv i speilet og holder smilet noen sekunder. Jeg skal ærlig innrømme at det ikke alltid er like lett, i hvert fall ikke om jeg føler meg litt trøtt og gretten, men jeg føler meg alltid så mye bedre etter å ha gjort det. Hjernen din oppfatter ikke om du smiler på kommando eller fordi du faktisk er glad, så om du smiler til deg selv, selv om du tvinger deg til det, vil du faktisk bli mer glad av det!

⋄ AktivitetJeg forsøker å være i aktivitet hver eneste dag. Noen dager er jeg fysisk aktiv i form av at jeg trener styrketrening, andre dager går jeg en liten tur, mens noen dager forsøker jeg å bruke hverdagsmosjon som å gå alle trapper og generelt bevege meg litt ekstra i hverdagen. Trening har mange helsefordeler, både fysisk og psykisk. Jeg føler rett og slett at trening gjør meg til et bedre menneske!⋄ Klemmer masseI hvert fall så mye som det lar seg gjøre i disse dager. Jeg elsker nemlig å klemme! Normalt klemmer jeg alle jeg kan, kolleger, venner, familie, den søte gamle damen på treningssenteret – ja, jeg klemmer nok kanskje litt flere enn jeg burde. I disse dager har jeg riktignok bare et par mennesker jeg klemmer. Covid gjør at jeg i stedet klemmer ekstra på de tre menneskene jeg har nærest. Kroppskontakt er faktisk veldig viktig for oss. Når vi er i kontakt med andre mennesker utskilles et kjærlighetshormon i kroppen vår. Det gjør at vi både får bedre humør og at vi føler en form for velvære.
⋄ SelvskrytNår kvelden er omme, skryter jeg alltid av meg selv. Uansett hvordan dagen har vært, er det alltid noe jeg har gjort som er bra. Det er ikke alltid like lett, noen ganger finner jeg bare små ting som at jeg gikk ut med søpla eller kom meg igjennom dagen, mens andre ganger gir jeg meg selv et klapp på skulderen for at jeg har tatt en ny rekord på trening, taklet en vanskelig situasjon på jobb eller at jeg gjorde noe jeg hadde tenkt på lenge. Det å skryte av seg selv er viktig for vår selvfølelse og egenkjærlighet. Ikke glem det!

Har du noen ting du gjør hver dag som gjør deg til en bedre utgave av deg selv?

 

Kristine  ♥

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg