DIGG HJEMMELAGET BURGER MED SELLERIROTFREIS

En real hjemmelaget burger er en middag jeg aldri blir lei og som aldri slår feil. Nå var det lenge siden jeg hadde laget burger og fant ut at det måtte bli dagens middag. Jeg laget en klassisk cheeseburger, burger med ost, som jeg serverte med sellerirotfries. En real festmiddag på en onsdag!

Som hamburgerbrød har jeg rett og slett brukt nystekte rundstykker av typen møllehjul fra Hatting. Jeg synes ofte hamburgerbrød kan være litt tørre og kjedelige. Nystekte rundstykker derimot, smaker mye bedre. Du kan selvfølgelig bruke akkurat de brødene du ønsker.

Tilbehøret til hambugeren velger du også selv. Jeg synes det er godt med litt grønt, noe syrlig fra creme fraiche og sødme fra ketchup, og har derfor valgt det som tilbehør. Bacon, syltet rødløk, spekeskinke, egg, jalapenos, avokado, salsa og mye annet godt.

Digg hjemmelaget burger med sellerirotfries
Til 2 personer

Hamburger

1 pakke, 400 g karbonadedeig
Salt og pepper
3 -4 skiver ost, jeg har brukt Jarlsberg
Creme fraiche, eventuelt kesam
Ketchup
Tomat, løk og ruccola
Hamburgerbrød eller rundstykker
Sylteagurk


Sellerirotfries

Ca 400 g sellerirot
1 ss olje
1 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts røkt paprika, valgfritt

Start med sellerirotfries.
Skrell og kutt selleriroten i skiver / biter som ligner på fries. Legg sellerirotfrisene i en bolle med olje. Ha i krydder. Bruk hendene til å blande alt godt sammen.
Legg sellerirotfrisene utover en stekebrett. Sørg for at bitene ikke ligger oppå hverandre.
Stek på 200 grader varmluft i 20 minutter. Ta så ut brettet og snu frisene og stek videre i 5 -10 minutter.

Mens frisene steker, lalger du burgerene.
Stek hamburgerbrød eller rundstykker.
Form to hamburgere av karbonadedeigen. Ha på salt og pepper på alle sidene. Stek i en panne på middels varme i 3- 4 minutter på hver side, avhengig av hvor godt stek du vil ha burgeren din. De siste 2 minuttene legger du på osteskiver og lokk på pannen slik at osten smelter.
Skjær grønnsakene i skiver.
Smør hamburgerbrød med creme fraiche og ketchup. Legg over salat, tomat, hamburger, sylteagurk og løk.
Spis!

Det er ikke mer enn en drøy time siden jeg spiste, men det er nesten sånn at jeg blir sulten igjen når jeg ser på disse bildene. En hjemmelaget burger er så ufattelig godt! Kanskje noe til helgemiddagen?

 

Kristine ♥

6 kommentarer
    1. Sellerirot-fries er knallgodt! Anbefaler å prøve med gresskar også, har fått sååå dilla! Pleier å ha gresskarbitene i en pose med eggehvite før steking, da blir de sprøe og crispy

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg