Elgeskarv, dere. Hvorfor er det en matvare vi sjeldent lager eller bruker? Karbonadedeig og kjøttdeig er noe som inngår i nesten alle sitt kosthold, men elgskarv, det bruker vi ikke. Det er minst like anvendelig!
Elgeskarv er virkelig super sunt og godt. Det er heller ikke spesielt dyrt om du kjøper det frossent. Dette finner du blant annet på Kiwi. Og det er rask mat. Elgskarv kan du bruke både i wok eller som en gryte, slik som jeg gjorde i går. Dette ble bare så godt!
Elgskarv – Sunn og god elggryte
Til 2 personer
300 g elgeskarv
1 ss smør
Ca 100 g små sopp
1 gulrot
2 sjalottløk eller 1/2 rødløk
1 hvitløksfedd
4 laurbærblader
2 dl kraft eller 1 buljongterning + 2 dl vann
1/2 ts timian
1 ss soya saus
1 dl kokoskrem eventuelt fløte eller creme fraiche
Salt og pepper
Finhakk hvitløk og del løken grovt. Ha smør i pannen og stek hvitløk og løk raskt til det blir mykt.
Ha så i elgeskarv. Stek i 3 -4 minutter på høy varme.
Tilsett resten av ingrediensene utenom kokoskremen. Kok opp og la koke i 5 minutter.
Tilsett kokoskrem rett før servering.
Smak deg frem med salt og pepper.
Der har du en skikkelig sunn og god elggryte på ti minutter. Dette er kosemat på sitt beste, samtidig som det er en middag med masse proteiner og god næring. Jeg virkelig elsker slik mat som både gjør godt for smaksløkene og for kroppen. Vinn, vinn!
Kristine ♥
Ingeborg
Å, så deilig å ha en mann som jakter. Ja, elg har kjempe bra fettsyresammensetning 🙂
Mannen min jakter. Spiser masse Elg. Det er skikkelig sunt og har bra fettsyre sammensetning og mer omega 3.