EN ENKEL TING DU KAN GJØRE FOR Å FØLE DEG BEDRE OG BLI GLADERE 

Dette er så klisje som det får blitt, men takknemlighet er så utrolig undervurdert. Gjentatte ganger viser forskningen at takknemlighet og det å praktisere takknemlighet jevnlig, fører til at du føler deg bedre og blir gladere. En så enkel ting, kan faktisk utgjøre en stor forskjell!

Likevel er det mange som ikke gidder dette. “Det funker vel ikke. Det har jeg ikke tid til. Det gidder jeg ikke.” Det er ufattelig mange unnskyldninger når det kommer til dette punktet. Men seriøst dere, her må hver og en av oss faktisk få fingeren ut av rumpen og ta ansvar for vår egen helse og velvære. Nå er jeg rett frem og hard, men det er så sant. Vi klager over covid-situasjonen og livet, men vi er derimot ikke villig til å gjøre endringer for å få det litt bedre. Da kan du heller ikke forvente at det blir noe bedre.

Bilder fra kveldsturen i går kveld.

En enkel ting du kan gjøre for å føle deg bedre og bli gladere
Praktisere takknemlighet

Velg et tidspunkt på dagen. For de aller fleste fungerer det best tidlig på morgen eller rett før legge tid. Du kan også legge til takknemlig når du gjør en annen vane du har godt innarbeidet, for eksempel når du pusser tenne på morgenen eller tar deg en dusj etter trening. 
Stopp opp og tenk på en person, en ting, et øyeblikk, en situasjon, en opplevelse eller en annen ting du er takknemlig for. Det kan være de minste ting, som at du er takknemlig for en kommentar du fikk av en kollega i går, at du har sovet godt, at morgenkaffen smaker deilig, at solen skinner, at du har en jobb, et flott barn eller noe helt annet. 
Tenk å på dette noen sekunder. 
Gjenta prosessen to ganger, slik at du totalt finner tre ting du er takknemlig for. 
Du kan gjerne skrive ned disse tre tingene. Ofte er ting, enten det er takknemlighet eller mål, mer virkningsfulle om det skrives ned. Om du derimot synes at det å skrive det ned, blir too much, vil det å bare tenke på de tre tingene du er takknemlig for også ha effekt. 

Selv praktiserer jeg takknemlighet hver dag. Det har virkelig gjort underverker for hvordan jeg har det, tankemåten min og min helhetlig helse. Jeg utfordrer deg. Gi dette 3 små uker! Dette er en enkel ting du kan gjøre for å føle deg bedre og bli gladere. Og det er gratis, samt tar ikke mer enn knappe to minutter. Hva har du å tape?

 

Kristine ♥

4 kommentarer
    1. Takk for at du fokuserer på de greiene her. Du gir meg ofte en oppvekker 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg