EN SKIKKELIG GOD OG LITT SUNNERE BURGER

Denne burgeren her laget jeg til middag i dag. Snakk om luksusmiddag på en torsdag!
Burger er jo så himla godt. Spesielt denne luksusvarianten med blåmuggost og søtlig rødløk. God ost, enten en blåmuggvariant, brie eller geitost passer perfekt med karamellisert rødløk. Altså, det er en magisk kombinasjon som bare må prøves. Enten det er på burger, biff eller brødskiven!

En skikkelig god og litt sunnere burger
Til 4 burgere

400 g karbonadedeig
Salt og pepper
Ca 60-80 g blåmuggost, eller annen god ost
4 burgerbrød
Salat
Tomat
Dijonsennep
Ketchup
2 rødløk
1 ss balsamico ddik
2 ss fibersirup

Start med løken.
Del løk i skiver. Ha i en panne. Jeg bruker en god klatt meierismør når jeg steker. La løken steke til den er blank. Tilsett så eddik og sirup. Rør rundt og la det steke i 2 minutter. 

Del karbonadedeigen i fire og form burgere. Ha på salt og pepper på begge sidene.
Stek i en panne på middels varme i  2 – 3 minutter på hver siden avhengig av hvor godt stekt du vil ha burgerne dine. 
Når det er igjen 1 minutt av steketiden legger du på en god klatt ost og lar denne smelte inn.
Del tomat i skiver.

Varm hamburgerbrødene om du ønsker det. 
Legg ketchup, dijonsennep, salat og tomat på den ene halvdelen av hamburgerbrødene. Legg så på burger og topp med løk.
Nyt.

Jeg serverte det hele med pommes frites. Hoff sin variant med 2,7 % fett er god og perfekt når man vil ha litt magrere pommes frites.

Hvor godt ser ikke dette ut dere? Håper du lar deg friste og slår til med burger i helgen.

 

Kristine ♥

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg