EN SUPER GOD MIDDELHAVSSALAT

På denne tiden av året, spesielt nå som det er så varmt, frister det mer med salater og frisk mat. I går laget jeg en super god middelhavssalat. Dette er den beste salaten jeg har spist på evigheter. Så mye god smak!

Jeg serverte middelhavssalaten med svin surret i bacon. Du kan også servere salaten med andre ting som kikerter, kylling, biff, laks, torsk eller lignende. Det meste vil egentlig passe til en slik middelhavssalat. 

En super god middelhavssalat
Til 2 personer

1/2 aubergine
1/2 suqash
1 hvitløksfedd
1 ss smør
2 gode håndfulle ruccola
2 ss artisjokkhjerter, jeg kjøper de hermetisk
1/3 rødløk
2 -3 oliven
1 ss soltørket tomat
1 ss olivenolje
2 ss eddik, jeg brukte bringebæreddik
Salt og pepper

Del aubergine og squash i terninger. Hakk hvitløken grovt.
Ha smør i en stekepanne på høy varme. Ha i hvitløk, squash og aubergine. Tilsett ca 1/2 ss salt og 1/3 ts pepper. Stek til grønnsakene blir møre.
I mellomtiden blander du sammen resten av salaten.
Ha ruccola i en bolle. del artisjokk i biter, rødløk i skiver, oliven og soltørket tomat i skiver. Ha i bollen. 
Når aubergine- og squashbitene er ferdigstekt, har du de i salatbollen. olivenolje og eddik. Smak deg til med salt og pepper.
Server. 

For å lage svin surret i bacon tar jeg salt og pepper på svinefileten før jeg surrer rundt baconskiver. Så steker jeg den raskt på alle sider i en panne med middels til høy varme med litt smør i. Deretter stekte etterstekte jeg svinefileten i ovnen på 175 grader til kjernetemperaturen var på 65 grader. Da blir det perfekt resultat med saftig og godt kjøtt.

Håper virkelig du blir fristet til å prøve min super gode middelhavssalat. Kanskje du får en ny salatfavoritt?

 

Kristine ♥

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg