ENKEL GRØNNSAKSGRATENG MED LINSER OG KARBONADEDEIG

At grønnsaker er sunt, vet vi alle sammen. De aller fleste av oss kan med fordel øke grønnsakinntaket vårt.  Jeg er en person som er nok så flink til å spise grønnsaker, jeg har rett og slett gjort det til en vane å spise grønnsaker til alle måltider. Likevel forsøker jeg stadig å lure inn noen ekstra grønnsaker i middagen. Denne gratengen som ble dagens middag, er proppet med grønnsaker, fiber, proteiner og mineraler. Super sunn og super god hverdagsmat!

Enkel grønnsaksgrateng med linser og karbonadedeig

1 pakke karbonadedeig
4 -5 sopp, ca 300 g
1 stor løk
1 paprika
1 squash
1 boks hakkede tomater
3 ss tomatpure
1/2 ts salt
Krydder: jeg brukte 1/2 ts røkt paprika, 1/2 ts koriander, 1/2 ts løkpulver, 1/3 ts hvitløk og 1/3 ts pepper
1 boks linser, ca 250 g
Ca 70 -80 g revet ost, jeg har brukt Jarlsberg

Del løken i terninger. 
Stek karbonadedeigen i pannen raskt på høy varme. Ha i løken. Stek til løken er blank. 
Del paprika i terninger. 
Tilsett paprika i pannen. Ha så i krydder, tomatpure og hakkede tomater. 
Kok opp. Rør inn linser.
Del squashen i skiver med en ostehøvel. 
Fordel karbonadedeigblandingen og squaskskivene i en form.
Strø over ost.
Stek på 225 grader i 20 minutter.

Server gratengen med en salat, potetmos, ris, tortillas, en klatt creme fraiche eller annet du måtte ønske. 

Jeg doblet oppskriften og laget to former. Da har jeg til lunsj og middag flere dager. Til tider blir jeg litt lei av å lage mat ettersom jeg bare er en. Det er jo så kjedelig å bare lag mat til seg selv! Jeg er i en slik periode nå. Da lager jeg store porsjoner, som i dag, slik at jeg har mat til flere dager og slipper å tenke noe mer over mat. Da kan jeg enkelt bare varme maten i mikroen og ha et kjempe godt og sunt måltid klart. Jeg gleder meg allerede til gratenglunsj imorgen! 

Ha en fin tirsdagskveld. 

 

Kristine  ♥

6 kommentarer
    1. Smart med sånn mat man kan lage i store porsjoner. Perfekt for student som meg :-):-)

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg