ENKEL HJEMMELAGET PULLED BEEF

I går laget jeg hjemmelaget pulled beef. Pulled pork og pulled beef, eller revet svin og revet biff som det så fint heter på norsk, er blitt veldig populært. Og ikke uten grunn. For dette er skikkelig god mat kosemat!

Pulled beef er veldig enkelt å lage selv. Denne varianten gjorde jeg klar på søndag kveld, forberedelsene tar omtrent fem minutter, så lot jeg det stå i ovnen mens jeg sov. Du kan naturligvis også steke kjøttet på dagtid. Det viktigste er lang steketid på lav temperatur. Da får du er skikkelig mørt og godt resultat av pulled beef som smelter fra hverandre. 

Når det kommer til kjøttstykke har jeg brukt brisket. Du kan bruke alle typer storfe som mørbrad, høyrygg, ytrefilet og lignende. Jeg vil råde til å bruke et stykke som ikke er magert, for da kan resultatet bli noe tørt. Det beste resultatet får du nok av brisket, høyrygg eller lignende. 

Enkel hjemmelaget pulled beef

1 kilo biffstykke, se notat over
1 boks hakkede tomater
1 rødløk
3 dl kraft, eventuelt 1 buljongterning og 3 dl varmt vann
Krydder: 1 ss løkpulver, 1 ss paprikakrydder, 1 ss chilikrydder, 1 ss hvitløkskrydder, 1 ts salt

Del kjøttstykke i grove terninger.
Bland sammen alle ingrediensene i en ildfastformen.
Ha over lokk eller aluminiumsfolie på formen. Stett formen i stekeovnen på 100 grader før du legger deg og la stå ila natten. Gjerne 8 -9 timer.
Da kan kjøttet enten spises med en gang eller oppbevares i kjøleskapet. Bruk to gafler til å dra kjøttet fra hverandre. 

Jeg lot kjøttet avkjøles og så brukte jeg hendende til å dra kjøttet fra hverandre. Kjøttet er så mørt at det detter fra hverandre om du tar på det.

Jeg serverte enkel hjemmelaget pulled beef i hjertesalatskåler med hjemmelaget guacamole, agurk, tomat, godt med limesaft og koriander. Super godt! I tillegg har jeg masse rester av pulled beef som jeg skal bruke i alt fra salat og wok de neste dagene. Dette er perfekt foodprepp og restemat!

Håper du ble inspirert til å lage enkel hjemmelaget pulled beef.

 

Kristine ♥

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg