ENKEL TANDOORIKYLLING I FORM

I dag laget jeg middag hos en venninne. Hun ønsket at jeg skulle stå for middagen og at vi skulle lage indisk. Etter en runde i butikken, litt grubling frem og tilbake, bestemte vi oss for en enkel tandoorikylling i form. Det ble så utrolig godt.

Jeg brukte ferdig Saritas tandorisaus. Denne kommer med saus og krydder, smaker godt, har et nok så bra næringsinnhold og en ingrediensliste uten masse tullball. Et bra valg når man velger ferdigsaus. I tillegg tilsatte jeg et par ekstra ingredienser for å gjøre sausen ekstra smakfull. Dette er ikke nødvendig. Saritas saus er god fra før av, men personlig synes jeg den blir ekstra god med et par justeringer.

Enkel tandoorikylling i form
Til 4 personer

Tandoorikylling
4 kyllingfileter
1 stor gul løk, eventuelt 2 små
1 glass tandoorisaus
Valgfritt: Finhakket ingefær og hvitløk, jeg brukte omtrent 1 cm ingefær og 1 hvitløksfedd

1 ss tomatpure
1 dl kokosmelk
Krydder: 1 ss garam masala, 1 ts chilipulver 1/4 ts salt

Tilbehør
Salat
Grønnsaker, jeg har brukt agurk, edamamebønner, spinat og cherrytomat
Nanbrød
Yoghurt naturell eller hvitløksdressing – se oppskrift under

Start med tandoorikyllingen
Del kyllingen i biter og løk i terninger, og legg i en form.
Om du bruker ekstra ingrediensene, blander du disse inn i den ferdiglagde tandoorisausen.
Hell sausen over i formen.
Stek på 225 grader i 25 minutter, til kyllingen er gjennomstekt.
Varm så nanbrød og skjær grønnsaker i biter.
Server.

Jeg laget en enkel hvitløksdressing av yoghurt naturell, sitronsaft, finhakket hvitløk og bittelitt salt.

Jeg må forresten tipse om dette nanbrødet. Hver gang jeg skal kjøpe nanbrød, går jeg på frukt- og grønnsaksbutikken som er her jeg bor og kjøper disse nanbrødene. De er så mye bedre enn brødene du kjøper på vanlig matbutikk. Har du en slik asiatisk frukt- og grønt butikk i nærheten av deg, anbefaler jeg deg å sjekke om de har disse nanabrødene.
God middag!

 

Kristine  ♥

4 kommentarer
    1. Jeg bruker ofte sarita sine sauser. Synes de er gode og greit innhold. Du burde prøve tikkaen også.

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg