Inneholder add-linker
Jeg regner med at jeg ikke er den eneste som er glad i boller og gjærbakst. Nybakte boller, er jo bare så godt!
Da jeg fikk akutt lyst på boller i formiddag, bare måtte jeg lage skillingsboller. Det synes jeg passet utmerket denne grå og regnfulle søndagen. Jeg laget enkle og sunne skillingsboller. Dette er en juksevariant, med en veldig enkel bolledeig og en enda enklere vaniljekrem. Du lager de på omtrent en halv time. Ingen elting eller heving. Da har du saftige og gode skillingsboller. Håper det smaker!
Enkle og sunne skillingsboller
6 stykker
Skillingsboller
250 g vaniljekesam
1 ts bakepulver
1 egg
2 ss sukringold
250 g speltmel
80 g havremel
1 ts kardemomme
1 ts kanel
1/3 ts salt
Vaniljekrem
Her kan du velge ferdigkjøpt vaniljekrem eller lage selv. Jeg laget en juksevariant. Vil du ha en ordentlig vaniljekrem, har jeg lagt ut oppskrift på det her.
250 g vaniljekesam
1 ss maizena
20 g vaniljeprotein, jeg har brukt french vanilla
1 ts vaniljepulver
Start med skillingsbollene.
Bland sammen vaniljekesam og egg. Tilsett bakepulver, sukrin, kanel, kardemomme, salt og bakepulver. Rør så inn melket. Bland sammen til en klissete deig.
Form til flate boller. Bruk gjerne litt kaldt vann på fingrene dine. Da blir deigen enklere å håndtere. Trykk deigen ned slik at den får et lite hulrom midt i bollen.
Bland sammen ingrediensene til vaniljekrem.
Legg på 2 ss vaniljekrem i gropen på hver bolle.
Stek på 175 grader i 25 -30 minutter.
Avkjøl noe før de spises.
Jeg har toppet skillingsbollene med melisglasur laget av 4 ss sukrinmelis, 1 ss vaniljeprotein, 1/4 ts vaniljepulver og 2 -3 ss melk.
Da er det bare å nyte! Lag gjerne dobbel porsjon, for disse er gode og vil forsvinne raskt.
Kos deg!
Kristine ♥
Marita
Håper det smaker
Sammen med tørrvarene
Jeanette
Herlig å høre. Ja, de blir saftige og gode
Herlig! Disse skal testes

Når skal sukrinet blandes inn?
Har laget en lignende oppskrift på boller. Det er så mye bedre en jeg hadde trodd
smaker faktisk boller.