ENKLE, PROTEINRIKE BANANSCONES – PERFEKT TIL MATPAKKEN

                                                                                                                                                                                            Inneholer add-linker

I dag har jeg foodpreppet et par matretter mat til den kommende uken. Etter operasjonene i buken tidligere denne måneden, har jeg vært sykemeldt som sykepleier. Online coaching jobben har jeg heldigvis klart å holde på, da jeg kan gjøre det fra sengen, og jeg må bare si at det har gitt meg så mye glede og styrke! Det å kunne føle at jeg gjør en nytte og å hjelpe andre mennesker, spesielt nå som jeg er fryktelig redusert selv, har virkelig vært et stort lystpunkt de siste ukene. Denne uken håper jeg inderlig at jeg også kan komme tilbake i sykepleiejobben. Imorgen skal jeg møte overlegen og får beskjed om hva kulene i buken er og hva som skjer videre. Trolig må jeg operere igjen, men jeg håper likevel at det er en liten mulighet for at jeg kan starte så smått som sykepleier igjen. For å da eventuelt gjøre det litt enklere å komme tilbake til jobb, rutiner og hverdag, har jeg brukt drøye halvannen time på foodprepping i dag. Da laget jeg blant annet disse enkle, proteinrike banansconesene. 

Bananscones er veldig enkle å lage, de inneholder, som overskriften sier, mye protein, i tillegg til at de er fiberrike og mettende. Disse er skikkelig gode i seg selv og passer ypperlig som en liten søt dessert eller mellommåltid, men de gjør seg også perfekt i matpakken. Du kan spise de som de er, eller dele de i to og ha på ønsket pålegg.

Enkle, proteinrike, bananscones
Ca 6 stykker

1 stor banan, helst godt moden
2 egg
200 g cottage cheese
60 g havregryn
40 g mel, jeg brukt speltmel
30 g vaniljeprotein, jeg brukte french vanilla*
1 ss sukringold
1/4 ts salt
1 ts bakepulver

Ha banan, egg, cottage cheese og havregryn i en bolle. Mos med stavmikser. 
Bland så i resten av ingrediensene. 
Form scones. Deigen er litt klissete så jeg brukte litt kaldt vann på fingrene mine. 
Topp gjerne med en håndfull hakkede cashewnøtter og hasselnøtter. 
Stek på 175 grader i 16 -20 minutter.

*har du ikke vaniljeprotein kan du erstatte det med ekstra mel som speltmel eller annet mel og litt mer sukringold og gjerne litt vaniljepulver

Enkle proteinrike bananscones oppbevares best i kjøleskapet i en lufttett pose. De er riktignok best å spises når de er lune. Har du de i kjøleskapet, ta de ut ca 10 minutter før de skal spises. Du kan også varme de i mikroen i ca 30 sekunder, eller i stekeovnene i 2 -3 minutter. 

Jeg spiste et par bananscones når de var nystekte. Rykende varme fra ovnen, ja da var de virkelig super gode! Resten har jeg pakket bort og skal spare til matpakke senere i uken. Da blir det stas å åpne den matpakken!

Ha en god søndag videre. 

 

Kristine ♥

8 kommentarer

Siste innlegg