ENKLE PROTEINRIKE FROKOSTMUFFINS MED GRANOLA OG BLÅBÆR

Denne måneden hadde jeg som mål å bli bedre på matpakker. Derfor har jeg eksperimentert litt med forskjellige ting som jeg kan lage i store porsjoner og ha som matpakke til flere dager. Som jeg skrev i dag morges, skulle jeg lage frokostmuffins. Da laget jeg disse enkle, proteinrike frokostmuffinsene med granola og blåbær. Og ja, matboksen min i dag bestod av nettopp frokostmuffins.

Du slenger enkelt sammen ingrediensene på under fem minutter, så er det bare å vente mens de står i ovnen! Frokostmuffins er perfekt å pakke med seg i tursekken eller i matpakken, eller å spise som frokost, lunsj, kvelds eller når du har lyst på noe ekstra godt. Frokostmuffins er utmerket som et enkelt og godt måltid.

I oppskriften har jeg brukt egg, kesam, cottage cheese og mel som muffinsrøre. Dette gir et høyt innhold av proteiner og mye fiber, som gir en god metthetsfølelse. Til topping har jeg brukt  blåbær og granola.  Du kan gjerne bruke andre ingredienser om du ønsker det. Andre type frukt og bær som eple i biter, nektarin i biter, banan, jordbær eller lignende, og ha hakkede nøtter eller havregryn på toppen. Mulighetene er mange. Bruk det du ønsker og har tilgjengelig.

Enkle, proteinrike frokostmuffins med granola og blåbær
Til ca 10 muffins

2 egg
150 g kesam 
100 g cottage cheese
150 g jeg har brukt 50 g havremel, 50 g glutenfri melmiks og 50 g bokhvete
1 ts bakepulver
1 ts sukringold
1 ts kanel og 1/2 ts kardemomme, valgfritt
Ca 80 g blåbær, 2 -3 håndfulle
Ca 50 g granola, 1 stor håndfull

Mos cottage cheese og egg med stavmikser. Eventuelt kan du bruke en blender eller lignende.
Bland så inn resten av ingrediensene bortsett fra granola og blåbær. Her blander du det enkelt inn med en skje.
Rør inn blåbær.
Fordel røren i muffinsformer. Topp hver muffins med granola. Dytt granolaen litt ned i muffinsrøren.
Stek på 175 grader i 20 -25 minutter.

Muffinsene kan oppbevares i en lufttett pose 3 -4 dager i kjøleskapet eller fryses. Har du fryst muffinsene, kan de tines på varmluft i ovnen i 10 -12 minutter eller på kjøkkenbenken noen timer.

Saftige og gode frokostmuffins. Håper du liker dem!

Om du prøver en av oppskriftene mine, må du gjerne tagge meg på instagram @kristine_aure, eller sende meg en snap på kristineaure. Det er så hyggelig å se  at dere bruker oppskriftene og liker dem!
Ha en finfin mandagskveld videre.

 

Kristine ♥

6 kommentarer

Siste innlegg