At jeg ble inspirert når jeg var i Mexico, er jeg ikke i tvil om. Spesielt når det kommer til mat. Plantainchips og guacamole var noe jeg spiste mye av i Mexico. Jeg tror jeg spiste det omtrent annenhver dag. Jeg bare elsker disse chipsene! Plantanchips har jeg laget flere ganger siden jeg kom hjem, senest i dag. Det blir bare så godt!
Har du hørt om plantainchips og plantain tidligere? Plantain blir også kalt kokebanan. Det ligner litt på en banan, men den er mer nøytral i smaken og må tilberedes før du spiser den. Favoritten min så langt, er soleklart å steke plantains til chips. Du kan steke plantainchips både i stekepannen og i stekeovnen. Jeg foretrekker stekeovnen. Plantain får du kjøpt på enkelte velassorterte matvarebutikker, samt på slike frukt-og grønnsaksbutikker.
Et sunnere chips alternativ – plantainchips med guacamole
Plantainchips
1 -2 plantains / kokebananer
2 ss olje, jeg brukte kokosolje
1 ts havsalt
Litt pepper
Kutt plaintains i tynne skiver.
Ha de så i en bolle sammen med olivenolje, salt og pepper.
Legg plantainskivene utover en bakplate med bakepapir. Bred skivene utover slik at de ikke ligger oppå hverandre.
Stek på 180 grader varmluft i 30 -35 minutter. De skal bli sprø og gyllenbrune.
Avkjøl på rist.
Guacamole
1 avokado
1/3 rødløk
1 hvitløksfedd
1/2 chili
1/2 lime
1/4 ts salt
1/4 ts pepper
Korianer etter eget ønske
Finhakk chili og hvitløk, og skjær rødløken i små terninger. Mos avokadoen og ha i grønnsakene og saften fra limen. Smak deg til med koriander, salt og pepper.
Oppbevar i kjøleskapet eller server med en gang.
Håper du lar deg friste og fortsatt god søndagskveld.
Kristine ♥
Julianne
Håper du finner det 🙂
Det så skikkelig digg ut. Nå skal jeg se om jeg finner plantain i butikken.