FANTASTISK GOD JULEKAKE

Første desember dere♥ Årets koseligste måned er i gang! I år var jeg fast bestemt med å spare julebaksten til desember og jammen har jeg ikke klart det! I dag morges spratt jeg opp av sengen, satte på julemusikken og begynte med julebaksten.


Valget falt på julekake, da jeg synes det er utrolig godt med en lun og varm julekake.

Det er fare for at jeg skryter uhemmet mye av meg selv akkurat nå, men denne julekaken var ekstremt god. En skikkelig saftig og god kake. Ja, den er egentlig for god til å være sunn! Her får du en julekake med masse fiber og proteiner som du lager på en – to  – tre, og som virkelig smaker fantastisk.


Julekake
1 brødform

4 egg
300 g cottage cheese
200 g havregryn
200 g kesam
100 g bokhvetemel, eller annet mel som speltmel
50 g vaniljeproteinpulver, eventuelt mer mel
1 ts bakepulver
3 ss sukringold
1 ts kardemomme
1/2 ts salt
1 ts kanel
Rosiner, ca 100 g, kan sløyfes

Ha egg, cottage cheese og havregryn i en bolle. Mos med stavmikser til en glatt masse. Eventuelt kan du mose med en blender eller foodprosessor.
Tilsett resten av ingrediensene utenom rosinene. Rør så inn rosiner.
La røren svelle i 5 minutter.
Stek på 175 grader i 50 -55 minutter.
Avkjøl i minimum 5 minutter før du skjærer i brødet.


Jeg tror knapt det finnes noe bedre enn nystekt varm julekake med brunost og jordbærsyltetøy!


Mine småbrødre synes denne kaken var knall god og trodde absolutt ikke den var av den sunnere sorten. Så denne kaken tørr jeg påstå vil falle i smak hos både liten og stor!


Lag deg en god kopp kaffe eller te og sett deg ned og nyt julekake med noe godt i koppen. Håper du lar deg friste.


Kristine
  ♥

5 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg