FETTFORBRENNINGSSONEN

Jeg hører stadig enkelte påstå at man forbrenner mer fett ved å være i den såkalte fettforbrenningssonen, altså ved lavintensitetstrening fremfor  trening med høy intensitet.

Det er ikke nødvendigvis riktig. Når du trener med lav intensitet, for eksempel en power walk, så kommer en større prosentandel av kaloriene fra fett enn når du trener med høy intensitet, som for eksempel intervaller, men det betyr ikke at du forbrenner mer fett totalt sett.

La oss ta et raskt regnestykke. Si at du trener i 30 minutter. 
Ved trening i fettforbrenningssonen, for eksempel at du går deg en rask tur med lav puls, og aktivitetsmåleren din viser at du har forbrent 200 kalorier. 
Ved trening med høy intensitet, for eksempel intervaller, hvor du løper med høy hastighet og får høy puls, og aktivitetsmåleren viser at du har forbrent 500 kalorier på 30 minutter. 

Det er også slik at en forbrenner rundt 40 % av kaloriene fra fett, i den såkalte fettforbrenningssonen. 40 % av 200 kalorier er 80 kalorier. 
Ved høy intensitetstrening kommer rundt 20 % av kaloriene fra fett. 20 % av 500 kalorier er 100 kalorier.

Så selv om du ikke trener i fettforbrenningssonen, har du likevel forbrent mer fett ved høyintensitetstrening enn ved lav intensitet. I tillegg har du forbrent flere kalorier. Det er også slik at trening med høyere intensitet gir deg større etterforbrenning, altså at du forbrenner flere kalorier etter at økten er ferdig.

Så ikke bry deg så mye om fettforbrenningssonen. Det er en myte at man må holde seg innenfor denne treningssonen for å forbrenne fett. Varierer treningen din og gjør den treningsformen du trives best med.

 

Kristine

6 kommentarer
  1. Beate
   Å, nok en fantastisk kommentar fra deg Beate. Tusen hjertelig takk. Det er noe med å tørre å lukke ørene for alle råd men høre etter hva en selv har lyst til og føle for. Store klemmer tilbake <3

  2. Viktig og lærerikt. Takk for at du deler og er et godt forbilde. Treningsglede lenge leve <3

  3. Hei skjønne!❤️ Sååå enig!!! Å henge seg opp ting er ikke bra alltid! Fokuser på bevegelse og variasjon er det beste! Goals til deg for all god kunnskap og positivitet du deler med oss! Store klemmer!❤️

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg