FIN DIN EGENVERDI

Ettersom det er kjærlighetens dag, vil jeg snakke, vel egentlig skrive, om egenkjærlighet og egenverdi. Det å føle seg komfortabel i seg selv og ha en god selvfølelse, er noe jeg ser på som ekstremt viktig for at du skal ha det bra. For å få og ha god selvfølelse, tror jeg at det er viktig å være trygg på sin egenverdi. 

Øv deg på å finne verdien i deg selv fremfor å få validering og bekreftelse fra andre. Jeg tror veldig mange ikke tenker over dette, at vi konstant er avhengig tilbakemelding fra andre. Vi søker likes på facebook og instagram, vi søker positive tilbakemeldinger på hårsveisen vår eller at vi er dyktig på noe. Vi oppsøker generelt ros fra de rundt oss uten at vi egentlig tenker over dette. Men alt dette er kun kortvarig glede. Du må kjenne din egenverdi i deg selv. Først da vil du ha det godt med den du er.

Hvordan finner du din egenverdi?  Jo, du må øve. Og du må øve daglig! God selvføles er noe som må trenes opp og vedlikeholdes, akkurat som all for for trening. Skal du bli god i løpe 5 kilometer, må du gradvis trene deg opp. Når du så klarer å løpe 5 kilometer til ønsket tid, må du så vedlikeholde med kontinuerlig trening. Slik er det også med din egenverdi.

Start med å påminne deg selv daglig og dine gode kvaliteter, hva som er bra med akkurat deg og hvorfor de rundt deg er glad i deg. Om du synes det er vanskelig, kan du be noen du stoler på, som for eksempel din bestevenninne, samboer eller kjæreste, å fortelle deg hva han / hun verdsetter ved deg. Skriv det ned på en lapp, så minner du deg selv på dette daglig. Du kan for eksempel ha en reminder på telefonen som daglig gir en alarm på et gitt tidspunkt hvor du da ser på lappen din.. Du kan ha et par post-it lapper hengende på bademorsspeilet, slik at du leser disse lappene hver dag når du pusser tenner. Dette har jeg selv gjort tidligere. Jeg synes det var en god rutine å lese mine gode kvaliteter hver morgen og kveld når jeg pusset tenner. Du kan også ha en liten blokk liggende i nattbordskuffen hvor du hver morgen eller kveld leser opp fra denne blokken. Eller du kan gjøre noe helt annet, så lenge du ser og leser lappen med de positive egenskapene dine daglig. Om du kommer på noe nytt underveis, noe du trolig vil gjøre etterhvert som du blir mer trygg på deg selv og mer glad i deg selv, tilfører du det på listen din. 

Gradvis vil du oppleve at listen blir lengre og lengre og du sakte men sikkert kjenner mer på at du har en egenverdi i deg selv. God klem og litt ekstra kjærlighet fra meg til deg. 

 

Kristine  ♥

6 kommentarer
  1. Synes alltid det er stusselig når du er stille en dag og tenker og håper at alt er bra med deg <3

  2. Kjempe fin oppfordring, Kristine! Positivitet avler positivitet!
   Du er så god og klok! Digger det! Ha en flott valentines! day! Klem! ❤️

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg