FOR ET LITT ENKLERE LIV

Hei og god søndagskveld. Jeg har akkurat planlagt den kommende uken min. Jeg vet ikke med dere, men jeg foretrekker å gå gjennom hverdagen med minst mulig innsats og mest mulig glede. For å få til nettopp dette, har jeg en del ting jeg gjør for å få et litt enklere liv. Dette er vaner for meg som rett og slett gjør det litt lettere å nyte livet. Håper du også kan få nytte av dem.

For et litt enklere liv

◦ Kveldsrutine 
For min del er dette viktigere enn en morgenrutine. På kvelden forbereder jeg meg til dagen etterpå. Skal jeg trene tidlig, finner jeg for eksempel frem treningsklær og legger klart til morgenkaffen. 

◦ Planlegg uken din
Hver søndag eller mandag morgen, sett deg ned, se i kalenderen og skriv inn alle avtaler; jobb, sosialt, møter, legetimer, osv. Jeg skriver også inn treningensøktene mine. For meg er dette minst like viktig som en møte. 

◦ Prioriter tiden din
Dette er vanskelig, men så nyttig. Hvor mange timer bruker du på å skrulle på instagram eller facebook i løpet av en uke? Eller hvor mange timer bruker du på å stirre på TVskjermen? Gir dette deg noe? For de aller fleste, gir dette ganske lite. Prioriter heller tiden din på ting som virkelig gir deg glede. 

◦ Finn ut hva som gir deg glede 
Her kan det være nyttig å lage en liste. Hva får deg til å smile eller føle en varm følelse innvendig? Å klemme noen du er glad i, gå en tur i skogen, lese en god bok, gå på kino, være sammen med visse mennesker, lage mat, tegne? Gjør mer av dette! 

◦ Planlegg middagene dine
Dette er et must for meg. Jeg planlegger alltid ukens middager og lager også så og si alltid en dobbel prosjon slik at jeg også har til frokost eller lunsj dagen etterpå. 

◦ Si nei 
De aller fleste av oss sier for mye ja. Si nei til ting som ikke er viktig for deg eller som ikke passer. 

◦ Morgenrutine 
Ha en morgenrutine som gir deg en bra start på dagen. Det er mye informasjon om morgen rutiner der ute og den trenger IKKE ta to timer! En morgenrutine trenger ikke ta noe mer en 5 -10 minutter. Det kan være så enkelt som at du lister opp fem ting du er takknemlig for mens du pusser tennene eller tar deg ekstra god tid til å spise frokost og lese en bok.

◦ Ha det ryddig 
Om det er rot rundt deg, blir du mer stresset. Forsøk å ha det ryddig rundt deg og når du bruker noe, rydd det på plass med en gang etterpå. Sett inn i vaskemaskinen med en gang. Det gjør livet litt lettere.

Håper du kan ta med deg disse tipsene og gjøre den kommende uken din litt enklere. Kick ass!

 

Kristine ♥

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg