FØR TRENING OG DAGENS ØKT

                                                                                                                                                                                                                                           Inneholder add-linker

Endelig begynner jeg å føle meg nogenlunde normal etter å ha vært syk i snart tre uker! Tarmen er naturligvis fortsatt et problem jeg må jobbe med, det blir det nok i lang tid fremover. Men halsbetennelsen og bihulebetennelsen vinker jeg nå adjø til. Yes! Det er ulikt meg å trene så lite som jeg har gjort denne måneden. Som jeg savner trening og gode gamle hverdagsrutiner! I dag ble det en lett fullkroppsøkt. I frykt for å bli syk igjen, vil jeg ikke presse meg selv før kroppen er tipp topp igjen. Derfor ble det lette vekter og flere repetisjoner, samt at jeg gav meg mens jeg fortsatt hadde noen repetisjoner i reserve.

Dagens treningsøkt så slik ut
– Utfall

4 sett x 8 repetisjoner
supersett med 
– Hip thrust
4 sett x 10 repetisjoner
– Sidehev, på bildene over 
3 sett * 10 repetisjoner
supersett med

– Fronthev, bildet over
3 sett x 12 repetisjoner
– Nedtrekk
4 sett * 8 repetisjoner

Før trening pleier jeg ofte å drikke en Nocco eller eventuelt ta meg en PWO-shot. Favoritt Nocco smaken min er Carnival, Pære eller Carriben, jeg klarer aldri bestemme meg mellom de tre (!), mens jeg liker sick sitrus smaken på PWO -Shoten. Koffein, som finnes i disse to, har en prestasjonsfremmende effekt. Koffein stimulerer nervesystemet vårt og samtidig som det øker adrenalinnivået i blodet. Adrenalin er et såkalt “fight or flight” hormon, som gjør kroppen din klar for å sloss eller løpe for livet, altså intens fysisk aktivitet. Det er også slik at koffein sender signaler til fettcellene dine for å bryte ned kroppsfett. Det gjør at fettcellene frigjør kroppsfett i blodet ditt som frie fettsyrer, som igjen gjør fettsyrene tilgjengelig som drivstoff, altså energi, under aktiviteten. Koffein vil også frigjøre dopamin. Et stoff som kan gi bedre humør og øke smerteterskelen din, og på den måten også hjelpe deg å prestere bedre. Disse faktorene kan gjøre at du får en bedre treningsøkt.

Forskning har faktisk vist at koffein kan bedre den fysiske prestasjonen med 11 -12 %! Å ta en Nocco, en PWO-shot, pre-workout eller noen kopper kaffe før trening, er altså ikke så dumt! Best utbytte har du ved å innta koffein omtrent en times tid før trening. Kroppen bruker nemlig mellom 15 -45 minutter på å ta opp koffeinet.

 

Kristine ♥

2 kommentarer
    1. Hihi… Ja, jeg føler meg mer psykisk avhengig enn fysisk. Men det kan være lurt med en hvit uke eller to av og til, hvor du har en pause fra koffein 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg