FORDELER VED KREATIN 

                                                                                                                                                                   Inneholder add-linker

Kreatin er noe jeg har skrevet om flere ganger på bloggen. Dette er et tilskudd alle kan ha utbytte av, både ung og gammel, de som trener og de som ikke trener. Keratin, da hovedsakelig kreatin monohydrat, er et av de få (lovlige) kosttilskuddene som har god dokumentert effekt. Dette er nok det kosttilskuddet som er forsket mest på gjennom tidene, med bare positiv effekt. I tillegg er det et veldig rimelig kosttilskudd. Kostnaden er knapt en krone daglig!


I dag har jeg på meg et par favoritter, nemlig Balance tights, Inhale crew neck og Nimble bh, mens jeg holder kreatinpulveret jeg bruker. 

Kreatin har en rekke fordeler. Jeg tror jeg kunne skrevet en bok om dette. Det er for øvrig skrevet flere bøker om kosttilskuddet, blant annet boken Essentials of Creatine in Sports and Health. For at dette innlegget ikke skal bli milelangt, de aller fleste gidder jo stort sett bare å lese noen linjer i hvert innlegg, holder jeg meg til det korte og konkrete.

Kreatin bidrar til økt muskelmasse og muskelstyrke for de som trener. 
Kreatin bevarer muskelmasse for de som ikke trener.
Kreatin gjør at man klarer å yte mer eksplosivt arbeid på kortere tid. Det vil si at om du spiller en basketballkamp, klarer du flere maksimale sprintperioder i løpet av kampen.
Kreatin binder vann i cellene som utgjør muskulaturen vår, noe som gjør at musklene ser mer fyldig og markerte ut. Dette gir også bedre ytelse.
Kreatin gir bedre kognitiv funksjon.
Kreatin øker på generell basis musklenes ytelse, altså at du klarer og orker flere repetisjoner. Terskelen for melkesyre øker, noe som gjør at du kan holde lenger ut i høy intensitet.
Enkelt forskning viser også at det kan være med å redusere risikoen for benskjørhet. 

Kreatin har heller ingen negative bivirkninger. 

Vil du lese mer om kreatin og dens fordeler kan du gjøre det her. Examine er for øvrig en side du kan søke opp de aller fleste kosttilskudd og få troverdig og grundig informasjon. En side jeg kan anbefale alle å bruke. Det finnes jo alt for mange tullball kosttilskudd som lover gull og grønne skoger, og som ikke har effekt. På examine får du gode og troverdige svar. 

Selv tar jeg 1 scoop, altså 5 g kreatin daglig og har gjort dette i flere år. Jeg bruker micronised creatin. Jeg anbefaler også dette til alle mine online coaching kunder, samt familie og venner, på grunn av helsefordelene.

 

Kristine ♥

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg