At jeg er glad i taco, vet dere jo. Taco er en gjenganger som jeg spiser flere ganger i uken. Til hverdagsmiddagen synes jeg taco rett og slett er genialt. Det er sunt, jeg får i meg godt med grønnsaker – spiser alltid en stor salat med tacoen, det er raskt å lage og det smaker skikkelig godt.
For å lage en annen vri på tacoen, testet jeg koreansk taco i dag. Det ble ordentlig friskt og godt! Her har jeg brukt kylling og laget en deilig coleslaw. Ingefær, chili og lime fører til masse god smak. Frisk og god koreansk taco tar også bare 10 -15 minutter å lage. Det eneste som tar tid er å steke kyllingen og blande sammen salaten. Enkelt, sunt og veldig godt!
Frisk og god koreansk taco
Koreansk taco
Kylling
Soya saus
Krydder; hvitløk, chili, ingefær, salt og pepper
Del kyllingen i biter. Ha på soyasaus og krydder.
Stek i en panne på middels varme til kyllingen er mør.
Koreansk coleslaw
Kål
Agurk
Gulrot
Vårløk
Koriander, valgfritt
1 ts chilisaus
1 lime
1 hvitløksfedd
1 cm ingefær
1 ss edikk
1 ss sukringold
Bland sammen finhakket hvitløk og ingefær med chilisaus, saften fra limen, edikk og sukringold.
Rasp grønnsakene, eventuelt skjær dem i tynne strimler. Hakk koriander grovt.
Bland grønnsakene sammen med dressingen.
Tilbehør
Tortillalefser
Yoghurt naturell
Sweet chili saus
Avokado
Varm tortillalefsene et par minutter i ovnen eller mikroen.
Ha over coleslaw, kylling, yoghurt, sweet chili saus og avokado.
Server.
En skikkelig god og annerledes versjon av tacoen. Sunt, godt og raskt. Kanskje du skal prøve frisk og god taco på neste tacofredag? Kos deg!
Kristine ♥
Unni
Ja, det tror jeg vil gå bra 🙂
Anonym
Om du drikker hele flasken, er det jo litt.
Ser godt ut. Tror det det funker med bønner? Jeg har bønner hjemme jeg må bruke =)
Er det ikke mye sukker i sweet chili?