FYLT SPELTBRØD MED OST

Forrige helg laget jeg fylt speltbrød med ost og hvitløk til grillmaten. Fy søren så godt. Saftig brød fylt med deilig smeltet ost. Blir det bedre? Skal du grille i helgen, må du prøve fylt spelt rød med ost. Det er noe magisk med hjemmebakt brød. Og med ost og hvitløk blir det virkelig magisk!

I brødet har jeg brukt speltmel, havremel og kesam. Det gjør baksten protein- og fiberrik.

Fylt speltbrød

Brød
2 dl havremel, eventuelt mer speltmel

6 dl speltmel, eller annet mel
2 ss smeltet smør, kan sløyfes
1 boks kesam
2,5 vann
1/2 pose tørrgjær
1 ts salt

Fyll
3 hvitløksfedd
Ca 100 revet ost, jeg brukte en blanding av parmesan og jarlsberg

Bland sammen tørrvarene.
Varm opp vannet. Ha vann, smør og kesam over i bollen med tørrvarene. Elt godt.
Tilsett eventuelt mer væske om deigen blir tørr eller mer mel om deigen blir våt. Den skal være elastisk og lett å jobbe med.
La deigen heve i minimum 1 time.
Del deigen i 2. Kjevl ut hver deigklump til en rektangel. 

Finhakk hvitløken.
Strø over hakket hvitløk og revet ost. Rull deigen sammen til du får en pølse. Del pølsen i to på langs, slik at du får to pølser. Tvinn de to delen sammen så du får et flettebrød.
Etterhev i 15 -30 minutter.
Stek på 200 grader i 20 -25 minutter.

Du kan gjerne doble oppskriften når du først er i gang. Frys ned brødene. Du kan tine dem i kjøleskapet natten over eller i stekeovnen på varmluft noen minutter. Da har du et deilig brød tilgjengelig på en – to – tre.

Fylt speltbrød er ikke bare utrolig godt, det passer også utmerket til så og si all typer mat. Server til lasagne, suppe, gryterett, ved siden av en salat eller som brød i seg selv.
Bak i vei og kos deg!

 

Kristine ♥

6 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg