GLEM HOKKUS POKKUS OG FOKUSER PÅ DETTE

Den siste uken har det strømmet inn spørsmål om hvordan man får sommerformen, blir fit eller går ned i vekt. Det er tydelig at sommeren tok de aller fleste med storm.. Spesielt etter covid-19 restriksjonene og stengte treningssentre. 

De aller fleste i dagens samfunn er på utkikk etter lovende hokkus pokkus løsninger. Spesielt når det kommer til trening, kropp, mat og helse. Aller helst skulle vi hatt resultater i går. Jeg kjenner jo til det selv. Hver gang jeg har satt meg et mål med treningen, vil jeg aller helst at det skulle skjedd nå. ASUP! Uten at jeg gjør noen innsats. Men slik er det jo dessverre ikke i det virkelige liv. Det finnes ingen hokkus pokkus løsninger eller quick fix. En må jobbe og gjøre en innsats for de målene en har satt seg.

Om du har satt deg et mål som omhandler kropp, trening og kosthold, er du ikke alene akkurat nå. Januar og rett før sommeren er høytid for salg av slankepiller og annet tull ball. Glem hokus pokus og ting som faktisk ikke fungerer. Husk at detox, slankepiller og andre fristende snarveier, ikke fungerer. Husk at et måltid på restaurant eller litt godis på lørdagskvelden, ikke ødelegger fremgangen din. Husk at det ikke er nødvendig å trene ti økter i uken og slite ræva av seg.
Vil du ha bedre helse eller jobbe mot en strammere kropp er det noen andre ting du heller burde fokusere på.

⋄ Fokuser på jevnlig treninger over tid. Er du nybegynner kommer du langt med 3 økter i uken.
⋄ Fokuser på å start rolig. Gjør noen små, realistiske justeringer og gjør så flere endringer underveis. Ikke gå fra å trene 1 gang i uken til 7. Start heller med 3 økter, så kan du etterhvert øke til 4 og kanskje 5.
⋄ Fokuser på å gjøre aktivitet du liker. Det finnes utrolig mange treningsformer. Kun om du liker det du gjør, vil du opprettholde det.

⋄ Fokuser på sunn og variert mat. Grove karbohydrater fra fullkornsprodukter, havregryn, poteter, frukt og grønnsaker. Sunt fett fra olivenolje, meierismør, fet fisk, avokado, egg og lignende. Og proteiner fra bønner, linser, kjøtt, fisk, fugl og meieriprodukter.
⋄ Fokuser på å spise frukt og grønnsaker til alle måltider.
⋄ Fokuser på å spise mat du synes smaker godt. Prøv nye matvarer og nye oppskrifter. Lek deg på kjøkkenet og finn nye og sunne favoritter.

⋄ Fokuser på stress og søvn. Søvn er virkelig undervurdert. Forsøk å få 8 timers søvn hver natt.
⋄ Fokuser på livsstil fremfor hokkus pokkus og raske løsninger. Du skal ikke bare bli fit og sunn for sommeren, du skal bli fit og sunn, og være det livet ut!

 

Kristine ♥

6 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg