GODTESKUFF, ARRENE PÅ MAGEN, KALORIER, CORONA OG MYE MER

                                                                                                                                                                                        Inneholder add-linker

Et lite knippe spørsmål jeg har fått de siste to ukene.

Har du en godeskuff?
Ja, jeg har faktisk to. En vanlig godteskuff med diverse godiss som smash, poporn, yoghurtnøtter, salt smågodt, sjokoladesmågodt og diverse. Og en sunnere godteskuff med proteinbarfavorittene soft fudge sea salt, proteinbite i smaken peanut caramel og trippel chocolate, Barbells og Questbar. Jeg vet at det er veldig delte meninger på det å ha godis hjemme. For min del har jeg det mye bedre når jeg har slikt tilgjengelig. Har jeg skikkelig lyst på, tar jeg meg da en sjokoladebit eller to. Så blir jeg på en måte ferdig med den lysten eller det suget. Hvis jeg derimot forsøker å nekte meg selv å spise noe, blir det slik at jeg har så ekstremt lyst på det når jeg først spiser, at jeg da ender opp med å spise hele sjokoladeplaten, fremfor å bare ta noen biter. For meg fungerer det derfor mye bedre å ta litt nå og da.

Hvordan er det å jobbe som sykepleier oppi corona?
Jeg må jo ærlig innrømme at det er spesielt. Mye av dagen går jeg i fult smittevern om jeg jobber der det er smitte. Andre dager jobber jeg der det ikke er misstanke om smitte, og da ser dagene ganske like ut som hva de gjorde før covid-19. Jeg stortrives i jobben min og jeg synes det er utrolig givende å kunne hjelpe til i disse dager. Ikke minst føler jeg meg utrolig heldig som har en jobb å gå til i disse dager. Det er det tross alt ikke alle som har nå.

Spiser du annerledes nå som du ikke får trent på treningssenter?
Nei, det gjør jeg ikke. Jeg spiser etter sult og lyst og forsøker fortsatt å få i meg 4 måltider om dagen, samt at alle måltider skal bestå av en god proteinkilde, en god karbohydratkilde og sunne fettsyrer. Jeg har ikke endret mengde eller frekvens, men jeg forsøker å trene 3 -4 ganger i uken hjemme og å være litt aktiv hver dag.

Hva er det siste du bestilte på nettet?
Det blir jo ikke akkurat mye shopping i butikker om dagen, så nå går det i nettshopping. I går bestilte jeg faktisk både fra Christiana Glassmagasin og fra GymGrossisten. Jeg bestilte en kul vase som blir perfekt til vårblomstene, og et joggesett med joggebukse, joggegenser og joggeshorts.   I tillegg slang jeg også med 2 bokser av sea salt proteinbaren. Denne er bare så sinnsykt god. Jeg har helt dilla på den!

Har arrene dine grodd?
Da regner jeg med at det er snakk om arrene på magen etter mageoperasjonene jeg hadde i desember og januar. Da hadde jeg jo tre operasjoner i magen. De gikk inn med kikkhull, men har åpnet hele magemusklaturen. Her har du sydd sammen magemusklaturen innvendig, slik at arrene på magen er kun små fra kikkhull. Over ser du hvordan det ser ut. Jeg sier meg veldig fornøyd med disse. Jeg har tre små merker på magen som er ca 1 centimeter i diameter. De er ikke veldig synlige og vil trolig bli mindre synlige med årene.

Teller du kalorier?
Nei, det gjør jeg ikke. Siden jeg tidligere har hatt et anstrengt forhold til mat, kropp og trening, må jeg ærlig innrømme at jeg er ganske imot det å talle kalorier, da det har lett for å bli manisk. En kalkulator, tabell eller formel kan aldri vite nøyaktig hvor mye kalorier et menneske trening. Det vil variere utifra kjønn, alder, aktivitetsnivå, og også daglige endringer som mensuration, hva du spiser, tress og lignende. Jeg mener at det er mye bedre å lære å bli venn med kroppen sin, slik at man lærer å kjenne kroppens signaler som sult, søtsug, sug etter mat på grunn av følelser, og lignende. en kommer mye lenger med å lytte til kroppen sin, og det er også mye mer naturlig og sunt. Det er tross alt det vi er laget for i utgangspunktet. Vi hadde ikke kalorier eller myfitnesspall for 100 år siden.

Hvis jeg bare skal kjøpe to ting å ha til hjemmetrening?
Som mange fikk med seg i går, er det nå kommet frem at treningssentrene er stengt til 15 juni. Noe som betyr at hjemmetrening vil pågå en stund til. Angående utstyr til trening i hjemme, vil jeg anbefale å lese innlegget mitt angående hjemmetrening og mitt utstyr. Skal du kjøpe to ting ville jeg gått for en pakke med minibands / bootybands og en moderat tung manual eller kettlebell som du kan bruke både til øvelser som knebøy, stående roing, hip thrust, skulderpress og lignende.

 

Kristine ♥

8 kommentarer
  1. Anonym
   Treningen har ikke satt det tilbake, men operasjonene satte det veldig tilbake. Jeg gikk ned nesten seks kilo på en måned. På grunn av operasjonene og undersøkelser fastet jeg totalt 7 dager fra jeg ble innlagt på sykehuset 31 desember til siste operasjon i slutten av januar. ikke sammenhengende altså, men totalt. Det gjorde sitt med vekt og kropp. Fokuset mitt har ligget på å komme opp igjen til der jeg var i første omgang. Nå er jeg der igjen, så da får jeg se hva veien videre fører til. Nå som jeg jobber såpass mye, skal jeg ærlig innrømme at meg selv ikke er hovedfokus.

  2. Anonym
   Før når jeg nektet meg selv ting, kunne jeg ende opp med å spise alt. Men nå som jeg heller tenker “alt er lov” er det ikke noe problem lenger. Da har jeg lagt bort alt eller ingenting mentaliteten 🙂

  3. Jeg har også masse snacks konstant hjemme, for jeg kjøper kun på tilbud😉 går supert det, spiser kun i helgene uansett! Klem! ❤️

  4. Hvordan har det gått med prosket opp i vekt?
   Har du blitt satt tilbake av å ikke trene en periode pga operasjon, og dermed begrenset matinntaket?

  5. Skjønner ikke hvordan du ikke ender opp med å spise alt godteriet på en gang.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg