HELGEMIDDAG – SUNNERE FLØTEPOTETER, BIFF OG ROTGRØNNSAKER

Oh, denne middagen her var super god. Jeg spiste den i går. Det var tross alt nesten helg! De norske rotgrønnsakene er på sitt beste og jeg slo til med en real luksusmiddag med en litt sunnere fløtegratinerte poteter, biff og ovnsbakte rotgrønnsaker. Vil du slå på stortrommen i helgen og lage noe ordentlig godt til helgemiddagen, har du oppskriften her.

Fløtepotetene er en blanding av hvit saus og buljong. Det gir en kremet, salt og god saus som absolutt kan måle seg med vanlige fløtepoteter. Her kan du også trolig erstatte fløten helt med mer melk om du vil ha en enda magrere variant.

Helgemiddag – sunnere fløtepoteter, biff og rotgrønnsaker

Sunnere fløtepoteter
Til 2 -3 personer

2,5 lettmelk
1,5 dl fløte
2 ss mel, jeg brukte 1 ss havremel og 1 ss bokhvetemel
1,5 dl buljong, eventuelt 1 stor buljongterning og 1,5 varmt vann
Ca 1/2 ts salt og og 1/3 ts pepper
1/4 ts muskatnøtt
3 hvitløksfedd
6 -8 poteter, ca 600 g
Revet ost, jeg har brukt jarlsberg og parmesan

Rotgrønnsaker
Ønsket mengde og type rotgrønnsaker, jeg har brukt
Salt og pepper
Timian

Biff
Biff av ønsket slag, jeg har brukt indrefilet av okse
1 -2 ss smør
Salt og pepper
Ca 2 hvitløksfedd per kjøttstykke

Start med fløtepotetene.
Ha melet og litt av melken, ca 1 dl i en kjele. Varm opp melken under omrøring slik at melet blir klumpfri og det blir en tykk jevning. Hell så forsiktig i resten av melken mens du rører rundt. Ha i fløte, buljong og krydder.
Kok opp og la det koke 4 -5 minutter.
I mellomtiden skjærer du potetene i tynne skiver. Finhakk hvitløken.
Legg poteter og hvitløk lagvis i en form.
Hell så over sausen.
Stek på 200 grader i 40 minutter. Ha så over revet ost og stek i ytterligere 10 minutter.

Vask og kutt rotgrønnsakene i omtrent like store biter. Legg de i en ildfast form. Ha over salt og pepper.
Bak i ovnen sammen med fløtepotetene i ca 40 minutter.

Når fløtepotetene er ferdige, lager du biffen.
For best resultat lønner det seg å la kjøttstykkene romtempereres et par timer før de stekes.
Skrell hvitløksfeddene.
Ha litt smør i stekepannen sammen med hvitløksfeddene.
Når smøret er varmt har du salt og pepper på begge sider av biffstykkene og har de over i pannen. Stek ca 1 minutt på hver side på høy varme, jeg bruker varme 7 av 9. Etterstek så på 30 sekunder til 3 minutter på hver side på svak varme avhengig av hvor tykke biffstykkene er og hvor godt stekt du liker biffene dine.

Server.

Dette var bare så fantastisk godt. En slik luksusmiddag lever jeg lenge på. Jeg serverte et godt glass rødt til meg og venninnen som var på besøk, og vi koste oss glugg i hel begge to! God mat, godt i glasset og godt selskap. Det blir jo nesten ikke bedre!
Håper du lar deg lage denne fantastiske helgemiddagen. Kos deg!


Kristine ♥

6 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg