Det er kommet mange bra fiskeburgere og fiskekaker på markedet de siste årene. Likevel synes jeg det er best med hjemmelaget. Både fordi de inneholder enda mer fisk, men hovedsakelig fordi smaken er så mye bedre. I tillegg er det mye, mye rimeligere.
Gårsdagens middag ble hjemmelaget fiskeburger med chilidressing og syltet agurk. Så utrolig godt!
Til disse fiskeburgerene har jeg brukt frossen torsk, egg, maizena og litt krydder, noe som fører til super rimelige fiskeburger. Dette blir et fiskemåltid med masse, masse smak. Du kan også servere fiskeburgeren med andre ting, eller bruke burgerene på brødskiven eller i lomper. Her er det mange muligheter.
Hjemmelaget fiskeburger med chilidressing og syltet agurk
Hjemmelaget fiskeburger
800 g fisk, jeg brukte 2 pakker frossen torsk
1 egg
1 ss maizena eller potetmel
1 ts salt
0,5 ts pepper
2 ss gressløk
Del fisken i grove terninger. Ha en i en bolle sammen med resten av ingrediensene.
Mos med en stavmikser.
Eventuelt kan du bruke en foodprossesor eller blender.
Ha litt kaldt vann på fingrene dine og form 8 flate fiskekaker.
Stek dem i en panne på middels varme i 4 -5 minutter på hver side.
Chilidressing
200 g yoghurt eller lignende, jeg brukte 100 g gresk yoghurt og 100 g creme fraiche. Personlig synes jeg en blanding blir best
1 hvitløkfedd
Ca 1 cm chili
1/2 sitron
1/3 ts salt
2 ss sweet chili saus
Finhakket hvitløk og chili.
Bland sammen alle ingrediensene.
Syltet agurk
1 agurk
0,5 dl eddik
2 ss sukringold
2 dl kokende vann
Bland sammen eddik, sukringold og kokende vann.
Bland til sukrinen er oppløst.
Bruk en ostehøvel til å skjære agurken i tynne skiver. Ha den over i laken.
La stå i minimum 15 minutter.
Jeg smurte grove rundstykker med chilidressing, la på salat, tomat og løk, fiskeburger og syltet agurk.
Fiskemiddagen ble med en gang litt mer spennende nå!
Kristine ♥
Sunniva
Har du en grillrist vil jeg tro det går 🙂
Tror du de kan grilles?