HJEMMELAGET PÅSKEMARSIPANEGG

Kan jeg si god påske allerede? Altså, det er jo palmesøndag i over i morgen og mange av dere har nok tatt påskeferie i dag. Likevel begynner vel ikke påsken for fult før på torsdag når det er skjærtorsdag. Her må jeg bare innrømme at jeg er usikker og ikke vet va som blir mest korrekt. Jeg velger å si god påske. God påske høres så koselig ut og gjør at skuldrene senkes litt ekstra. 

I min verden er det altså påskestart i dag. Derfor laget jeg hjemmelaget påskemarsipan egg. Det er noe jeg gjør så og si hvert eneste år. Da fikk jeg frem påskestemningen! 

Du kan selvfølgelig kjøpe påskemarspian eller påskegodt, men jeg synes alltid det er koselig å lage noe hjemmelaget også. Ofte gir jeg bort påskemarsipanegg til noen jeg er glad i. Gaver man har laget varmer ekstra mye. Da er det lagt både tid og kjærlighet i gaven. Jeg må også si at jeg synes hjemmelaget påskemarspianegg er bedre enn de du kjøper. Marsipanen du får i butikken inneholder ofte veldig mye sukker og lite mandler. Hjemmelaget marsipan derimot, inneholder mye mer mandler og smaker derfor langt bedre. I hvert fall etter mine smaksløker.

Hjemmelaget påskemarspianegg

Marsipan
4 dl finmalte mandler*
2 små eggehviter eller 1 stor
1/2 ts vaniljepulver
2 ss sukrinmelis
2 ss fibersirup, eventuelt honning eller lignende

Sjokoladetrekk
150 g sjokolade, jeg brukte mørk sjokolade

Bland alt godt sammen til en fast masse. Om marsipanen blir tørr tilsetter du litt vann. Blir den våt tilsetter du litt mer finmalte mandler.
La marsipanen stå i kjøleskapet i 15 minutter. Da blir den enklere å jobbe med.
Del massen i 15 biter. Form så marspianegg, altså kuler som er spisse i endene slik at de ligner på egg.
Smelt sjokoladen over vannbad. Dypp hvert marsipanegg i sjokoladen og legg de så på et ark bakepapir. Jeg hadde over litt smeltet hvit sjokolade for å gjøre eggene ekstra fine. 
Avkjøl før du har marsipaneggene i en boks. 
Oppbevar i kjøleskapet. 

*jeg brukte Änglamark sitt mandelmel. Dette er bare skåldede finmalte mandler. Du kan også kverne dine egne mandler

Påskemarsipanegg kan varieres og smaktilsettes. Vil du ha en appelsinvariant, tilsetter du saften fra en appelsin. Da må du nok også ha litt mer finmalte mandler. Vil du ha en sjokolademarsipan, tilsetter du kakaopulver. Tilsett da også litt ekstra flytende søtning og gjerne bittelitt salt. Cognac, nøtter, tørket frukt er andre alternativer. Personlig liker jeg best den klassiske marspiansmaken som jeg laget i dag. 
Om du ikke lager påskemarspianegg til deg selv, håper jeg du lager det til noen du er glad i. God fredag og god helg!

 

Kristine ♥

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg