Inneholder add-linker
Dere, i går laget jeg hjemmelaget sandwich is. En proteinrik, sukkerfri og sunnere versjon. Fy søren så godt! Ja, det var litt styr og tok litt tid, men det var verdt absolutt alt strevet. Denne varianten består av en sjokoladekake og bananis. Begge deler er godt hver for seg, men sammen blir det super deilig!
Ser det ikke godt ut?
Du kan også velge å lage isen og kaken alene. Altså å bruke kakeoppskriften til å lage en sjokoladekake og spise sjokoladekake, eller å lage isoppskriften til en deilig iskrem og spise is. Men du, hjemmelaget sandwich vil bli en favoritt hos både liten å stor. Jeg vil anbefale deg å prøve den. Du vil ikke angre!
Som du ser har jeg brukt gelatin i isen. Det er et tips fra Kristin. Gelatinen gjør rett og slett at isen ikke smelter så fort når sandwichen står i romtemperatur. Du kan droppe dette steget om du ønsker.
Hjemmelaget sandwich is
Sandwich kake
2 egg
100 g gresk yoghurt eller kesam
40 g havremel
20 g sjokoladeprotein, jeg har brukt double rich chocolate, kan erstattes av mer mel og ekstra søtning
3 ss store kakaopulver
1,5 dl melk
1/2 ts bakepulver
1/3 ts salt
3 ss sukringold
1/2 proteibar, jeg har brukt Nutra Go chocolate peanut butter, valgfritt
Bland sammen alle ingrediensene i en skål eller bollle.
Del proteinbaren i biter og rør den inn i deigen. Dette steget er valgfritt og kun for å få litt ekstra crunch i kaken.
Hell i en firkantet eller rektangulær form.
Stek på 175 grader i 20 min.
Avkjøl.
2 frosne bananer
100 g gresk yoghurt eller kesam
20 g vaniljeprotein, jeg har brukt french vanilla, kan erstattes av litt ekstra søtning
1/2 ts vaniljepulver, eventuelt vaniljesukker
1 ss sukrinmelis
1 gelatinplateBløtlegg gelatinplaten. Smelt den så i 2 ss kokende vann.Bland sammen kesam, vaniljeprotein, vaniljepulver og sukrinmelis. Kjør til en jevn is i en blender, foodprosessor eller lignende. Bland så inn gelatinplaten.Da kan du starte monteringen av isen.
Legg pastfolie, eventuelt bakepapir i en form.Kutt kaken i skiver. Legg halvparten av skivene utover formen. Hell så over isen.
Legg over resten av kakeskivene. Trykk dem litt ned i isen.
Sett i fryseren i minimum 2 timer.
Når sandwich isen er fryst, hvelver du den ut av formen. Dra av plastfolien.
La den tine i 5 -15 minutter. Skjær den så i biter.
Skal du ikke spise sandwich isene med en gang, legger du dem i plastposer og oppbevarer dem i fryseren. Husk at de da må tas opp 5 -10 minutter før de skal spises, slik at de får tint litt på kjøkkenbenken først.
Mmmm…. Hjemmelaget proteinrik sandwich is. Ser det ikke godt ut?
Håper du lar deg friste til å prøve oppskriften. Nyt!
Kristine ♥
Eirin
Sandwich er super godt. Prøv den 🙂
Martine
Håper det faller i smak 🙂
Det der så skikkelig skikkelig godt ut. Tror jammen jeg skal prøve den oppskriften 🙂 🙂
Omg. Sykt fristene!!!