HVOR MANGE REPETISJONER FOR Å FÅ BEST EFFEKT AV STYRKETRENINGEN

                                                                                                                                                                                                         Inneholder add-linker

Et spørsmål som stadig dukker opp, er hvor mange repetisjoner en skal trene med for å få best effekt av styrketreningen. Menno Henselmans er en svært dyktig og respektert person innen treningsbransjen. Dette er en av få personer jeg følger med på og som jeg ser opp til. En kunnskapsrik mann. Uansett, han har skrevet en veldig god artikkel om design av treningsprogram og hvordan man skal trene for maksimal muskelvekst. Artikkelen er ganske omfattende å lang, du kan leses her, så jeg skal oppsummere det kort for dere.

Dette var riktignok ikke dagens antrekk, men jeg må likevel si at jeg elsker dette settet fra BetterBodies. Vesey topp – ryggen på denne er super fin, og Vesey tights

Hvor mange repetisjoner for å få best effekt av styrketreningen for maksimal muskelvekst:
⋄ Tren hver muskelgruppe minst to ganger i uken. Faktisk ser det ut til at en høyere frekvens på mer enn to ganger per uke, gir best effekt.
⋄ Tren med et repetisjonsantall på alt fra 1 -30 repetisjoner. Mange tenker at repetisjoner på mellom 6 -12 repetisjoner er mest optimalt for muskelvekst, men det ser ut til at så lenge du har samme volum så spiller det ingen rolle om du trener med lettere vekter og flere repetisjoner eller tyngre vekter og færre repetisjoner
⋄ Ha minimum 2 -3 minutter pause mellom settene. I hvert fall på de største øvelsene som knebøy, markløft, chins, dips, skulderpress, stående roing og benpress.
⋄ Ikke tren til utmattelse. I lengden vil det lønne seg å ha et par repetisjoner i reserve. Det ser ut til at så lenge du gjør samme mengde volum, altså at du heller legger til et ekstra sett, kan du oppnå samme grad av muskelvekst. Og da er skaderisikoen mindre, samtidig som musklene dine også trenger mindre resitasjon.

Kristine ♥

6 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg