HVORDAN BLI GOD I DIPS

Hei og god mandag dere ♥ Jeg har pangstartet uken med en god fullkroppsøkt. Økten bestod av dips som hovedøvelse. I tillegg ble det rumensk markløft, nedtrekk, lett leg extension, jeg må fortsatt trene lett på grunn av kneet mitt, og revers flyes.

Dips er en av mine favorittøvelser for overkroppen .Når du gjør dips, trener du hovedsakelig triceps og bryst, men også skuldre. Samtidig får du koblet på coremuskulaturen, da du må jobbe mye for å holde kroppen stabil. Det er slik at jo bredere grep du har, altså jo bredere avstand det er mellom stengene du holder i, jo mer av brystmuskulaturen bruker du.
Dips er en av de ultimate overkroppsøvelsene i mine øyne, sammen med chins, pull ups, stående roing og skulderpress. Dips er en øvelse jeg anbefaler alle å gjøre. Uansett utgangspunkt! Du kan nemlig gjøre dips i mange forskjellige varianter, ut i fra hvor erfaren du er.

Har du aldri gjort dips før kan du starte med å trene dips med en treningsstrikk. Eventuelt gjøre dips i et apparat eller dips på benk hvor du har hendene på en benk bak deg og føttene i gulvet. Etterhvert som du blir sterkere kan du da begynne med strikk. Når du føler at du har fått taket på teknikken og klarer 4 -5 repetisjoner med strikk, er det på tide å starte å kjøre dips med egen kroppsvekt. Du kan også begynne rett på dips med egen kroppsvekt og da for eksempel trene eksentriske dips. Det vil si at du hopper opp til startposisjonen, som du ser på bildet over, og så holder igjen på vei ned, slik at du sakte, sakte slipper kroppen nedover til bunnposisjonen. Når du er i bunnposisjonen, som du ser på bilder under, holder du igjen et par sekunder før du tar føttene i bakken og hopper opp til startposisjonen igjen og deretter gjentar prosessen. Når du klarer 6 -8 dips med egen kropps vekt, kan du gjerne legge til ekstra vekt.

Når du trener dips, anbefaler jeg at du bruker cirka skulderbredt grep, slik at albuene kan være i en førti fem graders vinkel. Det ser ut til å være mindre skadefremkallende og skaper mindre slitasje i skuldrene. Gjør rolig og kontrollerte bevegelser.

Som med alt annet, er det slik at du blir god på det du gjør over tid. Det viktigste for å bli god i dips, er altså at du gjør øvelsen jevnlig. Du må legge inn øvelsen et par ganger i uken og utføre den over tid for å få progresjon. Selv gjør jeg dips stort sett to ganger i uken. Da trener jeg en dag med egen kroppsvekt og en dag hvor jeg legger på ekstra vekter i et vektbelte.
Lykke til på veien for å bli god i dips!

 

Kristine ♥

6 kommentarer
    1. Jeg klarer ikke dips med meg selv men jeg skal prøve sånne negative. Det har jeg ikke tenkt på. Takk for at du deler <3

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg