HVORDAN VELGE DE RIKTIGE TRENINGSØVELSENE?

                                                                                                                                                                                           Inneholder add-linker

Det er kommet et hav av treningsøvelser og det er blitt populært på sosiale medier å poste forskjellige “merkelige” øvelser. Å vite hvilke øvelser som lønner seg å gjøre, er svært nyttig om du ønsker resultater av treningen din. Enten du ønsker å bli sterkere, få større rumpe eller noe helt annet. Skal du sette sammen en treningsøkt, må du nemlig velge øvelser som er fornuftige med tanke på hva du ønsker å oppnå.

På bildene har jeg på meg ombre seamless tights HER, ombre seamless crop top HER, astoria seamless crop top HER, ombre seamless sportbh HER og adidas sko.


Hvordan velge riktige treningsøvelsene

⋄ Høy muskelaktivering
Sørg for å trene øvelser som har høy grad av muskelaktivering. Det betyr øvelser som aktiverer og bruker musklene godt. Her er baseøvelsene noe å gå etter. Knebøy, markløft, roing, chins, skulderpress, benkpress, nedtrekk, utfall og hip thrust ,er gode øvelser.

⋄ Øvelser for dine mål
Logisk nok, må du velge øvelser som styrker opp dine mål. Ønsker du for eksempel å bli sterkere i pull ups, må du ha hovedfokus på pull ups og andre øvelser som trener mye rygg som nedtrekk, roing, face pulls, t-bar roing og ligennde.

⋄ Skader
Har du en skade, må du ta det i betraktning når du velger treningsøvelser? Om du for eksempel har vondt i kneet og føler smerter når du tar knebøy, kan det være bedre å ta knebøy til boks eller å gjøre frontbøy. Forsøk å jobbe rundt skaden din.

⋄ Ditt svake punkt
Er du råsterk i knebøy, men klarer knapt en push ups, ja da er trolig bryst ditt svake punkt og et tegn på at du burde prioritere øvelser som trener brystmuskulaturen, slik at du blir sterkere her og får jevnet ut forskjellen mellom underkropp og overkropp.

⋄ Øvelser du mestrer
Er det slik at du ikke klarer å ta en knebøy med knebøystangen. Ta goblet squat istedet til du er sterk nok for knebøy med stang. Eller om du jokker deg opp og ned med chins i strikk fordi du egentlig ikke mestrer eller er sterk nok til denne øvelsen,  kan du heller ta nedtrekk eller chins i apparat til du er sterk nok til å gjennomføre chins med strikk med korrekt utførelse.

⋄ Øvelser du faktisk gjennomfører
Om du virkelig hater bulgarske utfall, hjelper det lite å ha øvelsen på programmet om du ikke gjennomfører den. Eller om du føler deg miserabel og svak når du gjør markløft, så du stadig skipper øvelsen. Vel, dropp den! Velg da heller øvelser som du faktisk gjennomfører. De beste treningsøvelsene er tross alt de øvelsene du faktisk gjør .

De siste ukene har jeg selv tenkt mye på hvilke treningsøvelser jeg burde velge. Spesielt med tanke på at jeg ikke skal bruke coremuskulaturen etter operasjonene, samtidig som jeg likevel ønsker å få mest mulig muskelaktivering. I tillegg vil jeg også ha det moro på trening, for det er ekstra viktig for meg å finne glede i treningen nå som jeg ikke kan trene slik jeg pleier å gjøre. Da har jeg spesialtilpasset mine treningsøvelser for meg og mitt utgangspunkt.
Hvordan du velger de riktige treningsøvelsene, er altså noe som er individuelt og som må tilpasses akkurat deg.
Håper du fikk noen gode tips.

 

Kristine ♥

4 kommentarer
  1. Beate
   Å, du er bare så god. For en herlig kommentar. Ønsker jo å vøre en av dem, men det er jo ikke alltid lett. Tusen tusen takk og stor klem <3

  2. Kjempe gode tips, som alltid, gode deg! Dine tips er basert på fakta, i forhold til en del andre influensere som blogger om trening! Og generelt om helse og kosthold! Ser virkelig hvem som har utdanning og real erfaring over lenge tid og hvem som ikke har det! Du er GOALS! Klem! <3

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg