HVORFOR JEG FORETREKKER BASEØVELSER

Her om dagen fik jeg spørsmål om hvorfor treningsøktene mine ofte er så kjedelige. Først skjønte jeg ikke helt spørsmålet, for jeg synes ikke treningsøktene mine er kjedelige. Jeg endte opp med å spørre denne personen hva hun mente. Da fikk jeg tilbakemelding om at jeg ofte har så standar treningsøkter. Jo, det skal jeg si deg – fordi jeg foretrekker baseøvelser.

For det første synes jeg baseøvelser er moro. Og for det andre, er baseøvelser det som gir deg best effekt. Det er ikke nødvendig med en rekke øvelser, en haug av repetisjoner, tull og tøys. Nei, det enkleste er ofte det beste. Jeg vet det florerer av såkalte “tulleøvelser” på instagram og at dette har blitt veldig populært. Men det er dessverre ikke disse øvelsene som gir deg resultater. Ønsker du å bli sterkere eller få en mer veltrent kropp, fokuser på baseøvelser. Baseøvelser er øvelser som involverer store muskelgrupper; knebøy, markløft, utfall, stående roing, pull ups, chins, benkpress og skulderpress.

Ta for eksempel knebøy. Her trener du både fremside-, bakside-, innside- og utside lår, i tillegg til rumpen, legger og core muskulatur. Som bonus for du også med litt stabilitet og koordinasjon. Tar du derimot leg extension maskinen, på godt norsk kalt benspark, da trener du kun fremside lår. Du får altså så mye mer igjen for baseøvelser. Derfor foretrekker jeg baseøvelser og synes alle burde ha baseøvelser som utgangspunkt i sitt treningsprogram.

Hva er dine tanker rundt baseøvelser? Har du dem i din trening? 

 

Kristine ♥

8 kommentarer

Siste innlegg