HVORFOR VIL DU TRENE? HVORFOR TRENER DU?

Er du en av de som har satt seg som mål om å trene jevnt i 2021? I så fall er du ikke alene. Da er det viktig å spørre seg selv hvorfor vil du trene? Og om du allerede trener, hvorfor trener du? 

Når du stiller deg selv dette spørsmålet og graver dypt etter svaret, finner du din motivasjon. Den motivasjonen som kan motivere deg til jevnlig trening over tid. Motivasjonen som kan få deg på trening selv om sofaen skriker til deg.

Jeg tror at svaret på spørgmålet om hvorfor, må være noe annet enn slike ting som å gå ned 5 kilo, klare 10 push ups, få til chins eller få en strammere mage. For dette er ikke et dypt og personlig svar. Da må du grave dypere. Hvorfor vil du gå ned de 5 kiloene? Hvorfor vil du klare din første chins? Svaret her kan ikke være at fastlegen din mener at du burde gå ned noen kilo eller at kjæresten din synes det er kult om du hadde vært sterkere. Du må finne din indre motivasjon. 

Skriv det ned. 
Hvorfor vil du trene? Hvorfor trener du?

For noen år siden trente jeg ene og alene for utseende. Jeg ville være slank og se trent ut. Når jeg da spurte meg selv om hvorfor jeg ville være slank, var svaret mitt at jeg ville bli likt av andre. Da innså jeg at årsaken min er helt ulogisk. Andre liker meg ikke avhengig om jeg er slank eller ikke. De liker meg for det menneske jeg er. I dag motiveres jeg ikke av ytre faktorer eller utseende lenger. For all del, jeg liker at trening gjør at jeg ser trent ut og at jeg får litt rumpe og former (uten trening forsvinner rumpen min helt desverre), men det er ikke det som er mitt hvorfor. Mitt hvorfor på hvorfor jeg vil trene og hvorfor jeg trener jevnlig er at jeg ønsker god helse over lengre tid. I min jobb som sykepleier ser jeg daglig eldre mennesker som ikke klarer å ta på sine egne sko eller reise seg opp fra en stol. Jeg vil ha god helse i dag, om ti år og om førti år. Jeg vil kunne gå turer i skogen, knyte mine egne sko, se barna mine gifte seg og leke med barnebarna. Jeg vil elders, men elders med stil. I tillegg har jeg en annen side av mitt hvorfor som omhandler hvordan trening får meg til å føle meg. Trening gjør meg betraktelig gladere. Det er mitt dop! Uansett hvor råtten, trist og lei jeg er, blir jeg alltid i bedre humør etter en treningsøkt. At jeg sover bedre, konsentrerer meg bedre, har mer energi og bedre fordøyelse er også en bonus.

Mitt hvorfor har jeg skrevet opp skriftlig på en lapp. Den har jeg i en boks i boden. Enn så lenge har jeg aldri brukt den, fordi mitt hvorfor også er nedskrevet i hodet på en mental liste. Stort sett holder det at jeg bruker den mentale listet til å påminne meg selv om hvorfor jeg trener.

Så hvorfor trener du? Fortell meg gjerne eller skriv det ned. Jeg kan garantere deg mer effekt av trening på langsikt om du vet ditt hvorfor.

 

Kristine  ​♥

2 kommentarer
    1. Det der med å finne en grunn som ikke dreier seg om utseende tror jeg er viktig. Finne sin motivasjon. Da finner du også treningsgleden <3

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg