IKKE GJØR DISSE FEILENE MED TRENINGEN DIN

Som personlig trener og online coach, blir jeg ofte kontaktet av jenter som ikke får de treningsresultatene de ønsker. De aller fleste ønsker å stramme opp og bli “fittere”. Gjør du noe i dag som ikke fungerer, vel – gjør en endring! Hos svært mange jenter ser jeg at det er de samme feilene som går igjen.  Flere av disse har jeg også gjort selv. Her kommer et par tips til feilene du ikke vil gjøre med treningen din, og hva du kan gjøre isteden.

⋄ Du løfter ikke tunge vekter
Vi begynner heldigvis å komme over dette punktet. For fem -seks år siden var det helt vanlig for jenter å bare trene lette vekter, men det er stadig flere og flere jenter som kjører på med skikkelig styrketrening. Tunge vekter gjør det ikke stor og muskuløs. Tunge vekter styrker kroppen din, strammer opp og øker forbrenningen din. Løft tungt!

⋄ Du føler at du må
Om du kun føler at du må gå på trening, men egentlig ikke har lyst, vil det ikke vare i lengden. Det samme gjelder kostholdet. Om du spiser torsk og brokkoli, fordi du må, vil du aldri kunne gjøre dette over tid. Finn en treningsform du liker og som du trives med. Og du, det er ikke nødvendig å trene hver dag! 3 -4 ganger i uken gir supre resultater. Spis næringsrik mat som nevnt i punktet over, det vil gi deg resultater.

⋄ Du gjør mye kondisjonstrening
Om du har et mål om å bli strammere, må fokuset ligge på styrketreningen og ikke kondisjonstreningen. Det er tung styrke som vil gi deg mer muskelmasse, øke forbrenningen din og gi deg en fastere kropp. I mange tilfeller kan også kondisjonstrening øke sultfølelsen, slik at du ender opp med å spise mye mer mat enn forventet og på den måten ikke får resultater.

⋄ Du spiser ikke nok mat
Om du spiser for lite mat vil du ikke bare ha lite energi og overskudd, du vil også tære på muskelmassen din og også over tiden redusere forbrenningen din. For å få få resultater av trening må du spise nok mat. Spis sunt, masse frukt og grønnsaker, grove kornprodukter, rene kjøtttyper som karbonadedeig, hel kylling, biff og fiskefileter og tilsett sunt fett fra meierismør, egg, avokado og nøtter.

⋄ Du kjøper stadig grønn te, cla, koffein, fettforbrennende og andre slankende kosttilskudd Ingen tilskudd vil hjelpe deg å nå målene dine om du ikke gjør jobben selv. Nå er det (dessverre) kommet utrolig mye vås av kosttilskudd som lover mye mer enn de kan holde. De få tingene som det faktisk er dokumentert effekt bak, som for eksempel kreatin, vil likevel ikke gjøre noen store utslag så lenge du ikke trener og spiser riktig. Start med maten og treningen. La heller kosttilskudd, bli det ordet sier at det er; tillegg.

Kort oppsummert vil jeg si; tren tungt, spis gode mengder med sunn og næringsrik mat og ha det gøy på veien!

 

Kristine ♥

10 kommentarer
  1. Da tror jeg du har misforstått hva jeg mente. Vil du stramme opp, og det de fleste mener med det er en fastere kropp, da er styrketrening essensielt for å forme kroppen. Det er absolutt flere veier til Rom, men du får ikke faste lår og sprettrumpe av kondisjonstrening. Da må du løfte noen vekter 🙂

  2. Men du blir jo ikke akkurat fit av kondis trening da. Mer tynnfeit 😛 men jeg vil si at kostholdet er like viktig som styrketreninga. Du blir ikke fit om du ikke er litt nøye med hva du spiser.

  3. Jeg mener det blir for unyansert å si at det KUN er tung styrketrening som gir deg en strammere kropp. Skal kroppssammensetning endres er det et kaloriregnskap som ligger i bunn, også er det flere veier til ROM. Trener du mer kondisjon forbrenner du også mer under trening enn ved styrketrening, selv om økt muskelmasse bidrar til økt hvileforbrenning og kanskje inntaket ditt er lavere ved kun styrketrening. Er du ikke enig i at det er mer nyansert?

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg