INDISK LASAGNE

I går laget jeg middag til familien. Brødrene fikk velge hva som var menyen. En ville ha indisk og en ville ha lasagne. Dermed valgte jeg å lage indisk lasagne. Det ble utrolig godt! Vi spiste og koste oss alle tre og ble enige om at dette var noe vi skulle lage igjen. 

Ikke bare smaker indisk lasagne skikkelig deilig. Den er også nok så sunn. Her får du en annerledes, supergod lasagne som trolig vil bli en ny favoritt.

Indisk lasagne
Til 3 – 4 personer

500 g kyllingfilet
1 squash
2 løk
1 glass tandoori saus, jeg brukte Saritas på 360 g – denne kommer med en indisk krydderblanding
1 boks hakkede tomater
3 ss tomatpure
Chili, ingefær og hvitløk etter smak, jeg brukte 3 hvitløksfedd, ca 1 cm chili og 1 cm ingefær
1 ss garam masala krydder
1 pakke linser
1 boks bønner, jeg brukte sorte bønner
Lasagneplater

150 g paner (indisk ost), eventuelt cottage cheese, kan sløyfes
Ca 100 g revet ost, jeg brukte jarlsberg

Del kyllingen i biter. Stek i en kjele på middels til høy varme til kyllingen har fått farge.
Del squash og løk i terninger. Finhakk hvitløk, chili og ingefær. 
Ha grønnsakene i kjelen med kyllingen. Fres i 2 -3 minutter på høy varme.
Tilsett så tandoorisaus, krydder, hakkede tomater og tomatpure.
Kok opp og la koke i 5 minutter. 

Legg tomatsaus og lasagneplater lagvis i en ildfast form. Jeg laget 4 lag.
Topp med paner og revet ost.
Stek på 225 grader i 35 -40 minutter.
Avkjøl et par minutter før du serverer.

Til den indiske lasagnen serverte jeg en enkel salat med ruccola, tomat og paprika. Litt grønt er alltid godt ved siden av lasagne.

Bildene ble dessverre ikke så tiltalende da det ikke er de beste lysforholdene når vi spiste. Det var ikke planlagt at jeg skulle dele denne oppskriften, men i det jeg smakte på tomatsausen, skjønte jeg at oppskriften måtte deles, for denne er bare så god! 

Håper du lar deg friste. Da er jeg sikker på at du får en ny lasagnefavoritt!

 

Kristine ♥

6 kommentarer
    1. Wow for en skikkelig spennende oppskrift. Den skal jrg lage til mann og barn i helgen. Takk for inspirasjonen. Du lager så mye godt 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg