JUKSE FASTELAVENSBOLLE I MIKROEN

                                                                                                                                                                              Inneholder annonselinker

Stekeovnen min tok kvelden tidligere i uken. Som den matentusiasten jeg er, føltes det først helt krise å skulle være uten stekeovn. Også fordi jeg er nå i tankeboksen om jeg enten bare skal kjøpe en ny stekeovn som jeg kan plassere samme sted som den som er ødelagt, eller om jeg skal endre litt på kjøkkenet. Det kommer til å ta litt tid før en ny stekeovn er på plass, da jeg må finne ut av hva jeg gjør. I mellomtiden kjøpte jeg meg en air fryer som plaster på såret, for å ha en slags stekeovn. I dag kjente jeg spesielt godt på det å ikke ha stekeovn, ettersom det er fastelaven, og jeg gjerne skulle bakt boller. Det gikk naturligvis ikke uten ovn. Da laget jeg i stedet en jukse fastelavensbolle i mikroen. Det ble naturligvis ikke helt som en vanlig fastelavens bolle, men det ble veldig, veldig godt. Samtidig er denne varianten mye raskere og også mer næringsrik.

Jeg har latt meg inspirere av svenskenes semlor. Deres fastelavensboller, semlor, er nemlig boller med mandelmasse og krem. Det var dette jeg tok utgangspunkt i når jeg laget min jukse fastelavensbolle. Jeg laget en søt og god mikrokake med bollesmak, som jeg da delte i to og fylte med en slags mandelkrem og jordbær. Det ble skikkelig godt!

Jukse fastelavensbolle i mikroen
Til 1 person

Fastelavensbolle
1 stor ss havremel, ca 20 g
1 stor ss rismel, ca 20 g, eller annet mel som speltmel
1 stor ss caseinproteinpulver, jeg har brukt creamy vanilla, ca 20 g*
1/2 ts vaniljepulver   

1/3 ts salt
1 ts bakepulver
1 egg
1 – 1,5 dl melk eller vann
1/2 ts kardemomme
1/2 ts kanel

Bland sammen alle tørrvarene i en bolle eller kopp. Tilsett så egg og væske. Ta litt væske av gangen. Tilsett nok væske til at du får en tykk kakerøre.
Sett koppen i mikroen på maks effekt i 1,5 til 2 minutter.
Avkjøl i 4-5 minutter før du deler den i to.

Fyll
100 g yoghurt, jeg brukte kokosyoghurt
1/2 godt moden banan
2 ts mandelmel, ca 25 g
1/3 ts vaniljepulver
1 ts sukrin melis

Mos alle ingrediensene godt sammen.
Smak deg gjerne til med søtning.
Legg fyllet på bollen.
Server gjerne med syltetøy eller friske bær.

*har du ikke proteinpulver kan det byttes ut med 20 g mel, litt ekstra vaniljepulver og 1 ts sukrin gold.

Vips en sunn og god jukse fastelavensbolle i mikroen som er klar på 5 -6 minutter. Perfekt om du ikke vil ta deg tid til å lage boller. Boller eller ei, håper jeg du får en fin fastelaven. Og ta godt vare på deg selv og de rundt deg. Det er jo både kjærlighetens dag og morsdag. Husk at kjærligheten til deg selv, er den viktigste du har.


Kristine ♥

4 kommentarer

Siste innlegg