JUKSE SKILLINGSBOLLER FOR EN PERSON UTEN GLUTEN OG MELK

I går hadde jeg besøk av en venninne som fikk akutt lyst på skillingsboller. Da jeg bor i nærheten av en bensinstasjon, ville hun gå dit og kjøpe. Jeg er vokst opp med en mamma som elsket å bake og er vant med at alt er hjemmelaget fra bunnen av. Å skulle kjøpe boller på en bensinstasjon, føles helt uaktuelt for meg. Dermed sa jeg vi stedet kunne lage skillingsboller. 

Vi brukte de ingrediensene jeg hadde, droppet gjær og hevetiden og laget jukseskillingsboller for en person. Disse er uten gluten og melk, fordi det var de ingrediensene jeg hadde tilgjengelig og som dere vet spiser jeg ikke dette akkurat nå på grunn av hashimoto- og cøliakidiagnosen. Resultatet ble veldig godt. Det er naturligvis ikke helt det samme som skillingsboller laget med gjær og sukker, men disse er fortsatt en god substitutt om du vil ha noe litt sunnere. 

Jukseskillingsboller for en person – uten gluten og melk
Nok til 1 person, 3 små boller

Skillingsboller
2 dl mel, vi brukte en blanding av ris, bokhvete og havremel
2 dl yoghurt, jeg har brukt kokosyoghurt
1 ts bakepulver
50 g smeltet ghee eller smør
1 ss sukringold
1/4 ts salt

Fyll
2 ss sukringold
2 ss ghee eller smør
1 ss kanel

Bland sammen alle ingrediensene til skillingsbollene. Kna godt sammen med hendene. Blir deigen løs tilsetter du litt ekstra mel. Blir den tørr, tilsetter du litt ekstra yoghurt. 
Kjevl ut deigen til en rektangel mellom to lag bakepapir. Smør på smør og yoghurt, og ha over kanel og sukringold. 
Rull forsiktig sammen. 
Del i 3 biter til 3 skillingsboller. 
Stek bollene i ovnen på 200 grader i 10 -12 minutter. De skal være litt deigete.
Spis med en gang. 

Ettersom vi var to, doblet vi oppskriften. Min venninne var rimelig fornøyd med at vi ikke kjøpte boller på bensinstasjonen, men laget selv. Hun mente, som meg, at disse var bedre. Og hun slapp unna blodsukkerkrasj og cravings etterpå. Om du vil ha noen litt sunnere og raske skillingsboller, løp inn på kjøkkenet og bak. Helgen er jo perfekt baketid!

 

Kristine ♥

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg