KÅLROTPIZZA

Jeg vet ikke hva det er med meg for tiden, men jeg er skikkelig matlei! Julebakst og julesmaker synes jeg er ganske ålreit, men alt annet synes jeg er forferdelig kjedelig. Normalt elsker jeg å stå på kjøkkenet og kokkelere, men nå vil jeg bruke minst mulig tid på mat. Det går, som nevnt tidligere, mye i lomper, men jeg forsøker også å få i meg andre ting. Jeg er jo kostholdsrådgiver og vet hvor viktig det er å få i seg nok og variert næring. Da forsøker jeg å finne enkle løsninger, som i dag; kålrotpizza.

Dagens middag ble altså kålrotpizza. Ja, pizza med kålrot. Her har jeg rett og slett vært lat og brukt skiver av kålrot som pizzabunn, og det fungerte overraskende bra! Kålrot har en mild, søtlig smak og det ble faktisk skikkelig godt.

Kålrotpizza

Kålrot
Salt og pepper
Pizzakrydder; jeg brukte hvitløk, paprika og oregano
Ønsket fyll: jeg har brukt rester av karbonadedeig, tomatpuré, ketchup og rødløk i skiver
Revet ost: jeg har brukt jarlsberg og parmesan

Sett ovnen på 225 grader.
Skjær kålroten i skiver som er ca 1 cm tykke.
Legg skivene utover en bakeplate. Ha over salt og pepper.
Stek kålrotskivene i ovnen mens du gjør klar fyllet, ca 5 minutter.

Legg så over fyllet. Hos meg smurte jeg da kålrotskivene med tomatpuré og ketchup, før jeg la på rødløk i skiver og karbonadedeig.
Ha over krydder. Topp så med ost. 

Etterstek til osten har smeltet, ca 12 minutter.
Spis.

Skivene kan løftes opp og spises som vanlige pizzastykker. Der har du en sunn, god og enkel pizza. Perfekt for matleie mennesker som meg!

 

Kristine ♥

6 kommentarer

Siste innlegg