KREMET CHILI MED KYLLING

Dette er rett og slett en annerledes variant av chili con carne hvor jeg har brukt kylling og kokosmelk. Det ble så godt!

Av grønnsaker har jeg brukt løk, paprika og sukkererter. Du kan bruke andre grønnsaker om du ønsker det. Løk derimot anbefaler jeg på det sterkeste at du bruker, det gir noe av den søte gode chilismaken. Når det gjelder kokosmelk, anbefaler jeg å bruke en fullfettvariant. Fullfett kokosmelk inneholder mer av kokoskremen og dermed blir konsistensen mer kremet og god. Kokosmelk kan byttes ut med fløte eller creme fraiche.

Kremet chili med kylling
Til 2 -3 personer

400 g kyllingfilet
1 stor hvit løk
1 pose sukkererter
1 buljongterning
5 dl vann
1 boks hakkede tomater
Krydder: 1 ts hvitløkskrydder. 1 ts cumin, 1/2 ts chili, 1 ts oregano
1 boks kokosmelk
2 ss maizena 
1 rød paprika
1 boks maiskorn
1 boks hvit bønner
1 lime
Avokado til servering, valgfritt

Del kyllingen i biter. 
Del løk, paprika og sukkerter i biter. 
Stek kyllingen i en kjele sammen et par minutter sammen med løken til kyllingen får en stekeskorpe. Tilsett buljong, vann, hakkede tomater og krydder. Kok opp og la koke i 5 minutter.
Ha i paprika, sukkererter, mais og hvite bønner. Rør maizena ut i kokosmelken og hel i kjelen. Kok opp og la koke i ytterligere 2 -3 minutter. 
Press over limesaft, ha over avokado og server.

Kremet chili med kylling kan serveres som det er, eller med tilbehør som ris, pasta, potetmos, nanbrød eller annet godt brød. Håper det smaker.

 

Kristine ♥

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg