KLEIVA OG KONGENS UTSIKT

I går gikk jeg opp Kleiva og Kongens utsikt med Josefine. Dette er en super fin liten dagstur ikke langt fra Oslo som kan passe for de aller fleste.

Jeg er oppvokst i Hole og er godt kjent med Krokkleiva og Kongens utsikt. Tidligere har jeg hørt flere si at Kongens utsikt er Krokskogens svar på Fløien. Det er fantastisk utsikt her. Utsikten går faktisk 180 grader og du kan se alt fra Ringkollen til Gaustatoppen. Er været helt skyfritt, kan du faktisk se helt til Norefjell og Jotunheimen. Jeg synes riktignok Steinsfjorden og Tyrfijorden er det vakreste. Jeg elsker å se på vann og fjord. Det gir meg en avslappende følelse.

Vi gikk først opp Kleiva opp til Kleivstua, og så fra Kleivstua til Kongens utsikt. Vi var nok super heldige med været når vi gikk. Det var så og si skyfritt hele turen!

På Kongens utsikt er det flere utsiktsplatformer, benker og sitteplasser.  Vi hadde med hengekøye og matpakke, og satte oss ned og koste oss med utsikt og matkos når vi kom opp på toppen.

Jeg og Josefine gikk fra Sunvollen. Da er det ca 2 kilometer opp Kleiva til Kleivstua. Derfra er det omtrent 1,5 til Kongens utsikt. Kleiva er en nok så bratt og grusete sti, som går omtrent 300 meter over havet. Denne kan være vanskelig for enkelte. Vil du ha en enklere tur, kan du gå til Kongens utsikt direkte fra Kleivstua. Da er det enkel tursti som passer for både liten og stor. Det er skiktet fra Kleivstua og helt til Kongens utsikt.

Har du bil tar det knappe 40 -45 minutter fra Oslo. Da kan du parkere ved Kleivstua og så gå direkte derfra til Kongens utsikt. Med buss, kan du ta linje 200 til Sundvollen å gå opp Kleiva a til Kleisvstua, slik vi gjorde. Det er en ekstra tur på cirka 2 kilometer. Å gå Kleiva og Kongens utsikt er absolutt en tur jeg vil anbefale!

Har du noen enkle turer i området å anbefale?

 

Kristine ♥ 

5 kommentarer
  1. Takk for tipsene…
   Vet du om det er mulig å gå innom Prinsen og Dronningen på vei til Kongen?
   Pft

  2. Du kan teste mørkgonga som ligger rett ved. Er mange fine turer på Krokskogen.

  3. Bor i Hønefoss og har aldri gått der. Skal ta turen snart. Takk for tipset 🙂 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg