KRYDRET SPINDELVEV KAKE TIL HALLOWEEN

                                                                                                                                                                                                         Inneholder add-linker

Halloween er rett rundt hjørnet. Da titter alle skumle skapninger frem. Med det har jeg også skapt noe skummelt på kjøkkenet. Kanskje denne krydrede spindelvevkaken kan skape litt Halloween stemning hos deg også?

Jeg har jo ikke barn og skal ærlig innrømme at jeg gjør lite ut av Halloween, men det er jo en anledning til å være litt kreativ på kjøkkenet. Før jeg dro på hytten i går, laget jeg derfor denne krydrede spindelvev kaken, som er inspirert av nettopp Halloween, edderkopper og spindelvev.

Kaken er en blanding av gresskar- og krydderkake. Jeg har brukt revet butternut gresskar i oppskriften. Om du ønsker kan du bytte ut gresskar med gulrot. Du vil du få en gulrotkake med deilig kryddersmak. Kaken er saftig, sukkerfri og proteinrik.

Krydret spindelvev kake til halloween

Krydret kake
60 g havemel

40 g mel, jeg brukte melmiks
20 g vaniljeprotein, jeg brukte french vanilla, eventuelt kan du mer mel og litt mer søtning
1 ts bakepulver
2 ss sukringold
1/2 ts kanel
1/2 ts kardemomme
1/4 ts nellik
1/5 ts ingefær, valgfritt
Bittelitt salt, ca 1/5 ts
Ca 200 g revet gresskar, eventuelt revet gulrot
100 g gresk yoghurt, eventuelt kesam
2 egg
Litt melk, eventuelt vann

Glasur
100 g phildephia
100 g gresk yoghurt
1 ss vaniljeproteinpulver, jeg har brukt Kasein i smaken cinnamon bun
2 ss sukrinmelis

 

Spindevevmønster
Ca 50 g smeltet sjokolade


Start med å lage kaken.
Bland sammen mel, bakepulver, krydder og søtning i en bolle. Ha så i yoghurt, egg og revet gresskar eller gulrot. Bland godt sammen. Tilsett litt vann eller melk og røren blir tykk. Jeg tilsatte omtrent 0,5 dl melk. Røren skal ha samme konsistens som gulrotkake. 

Hell røren i en form. 
Stek på 175 grader i 25 -30 minutter.

Lag så glasuren.
Ha alle ingrediensene i en bolle. Bland sammen. La stå i 10 minutter før du har over den avkjølte kaken.

Lag så spindelvevmønsteret.
Smelt sjokoladen. Jeg bruker mikroen. Da brekker jeg sjokoladen i biter og legger bitene i en bolle. Så kjører jeg bollen i korte omganger i mikroen. Ca 20 sekunder, og tar ut bollen og rører om for hver gang. Du kan også smelte sjokoladen over vannbad. Hell sjokoladen i en sprøyte pose eller plastikkpose.. Lag et lite hull i det ene hjørnet. Lag spindelvev med å lage en spiral. Start midt i kaken med en liten runding og arbeid spiralen så utover til ytterkanten av kaken. Bruk tuppen av en kniv, eventuelt en fyrstikk eller lignende, til å trekke linjer ut fra midten av kaken, altså der spiralen starter, slik at du danner et spindelvevmønster. Sett kaldt til den skal spises.

Håper du får lyst til å lage litt halloweenstemning du også med denne spindevevkaken. God søndag!

 

Kristine ♥

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg